Prvo poluvrijeme u Sinju bilo je kao iz horor filmova, a onda su se skoro vratili iz mrtvih

  • 9. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 296 Views

Katastrofalno prvo poluvrijeme vjerojatno je košarkaše Šibenika koštalo pobjede u Sinju. Naime, u prvih 20 minuta primili su čak 57 koševa, u tom prvom dijelu Alkar je imao čak 27 poena prednosti, da bi odluka pala u dramatičnoj završnici. Domaćin je na koncu slavio 91:86, ali nevjerojatno je da se momčad Mira Jurića uspjela praktički vratiti iz mrtvih. Nakon ove pobjede Šibenčani i Sinjani imaju isti omjer (6-10), a ako i na kraju budu izjednačeni, narančasti će biti u prednosti jer su na Baldekinu slavili sa 87:79.

Kako smo kazali, prvo poluvrijeme za Šibenčane bilo je kao iz horor filmova. Sinjani su ih ‘izmaskrirali’. Već nakon manje od pet minuta igre domaćin je imao dvoznamenkastu prednost (15:5). Ali, pokazalo se, bio je to bio samo početak noćne more. Domaćin je ubrzo otišao na +15 (24:9), u 15. minuti i na preko dvadest poena prednosti (45:24), da bi pred kraj prvog poluvremana semafor pokazivao pomalo nestvarnih +27 (57:30). Jurić je bijesnio na klupi Šibenčana, čudio svojim igračima na mlak pristup u obrani.

Alkar je u trećoj četvrtini bez većih problema održavao prednost na preko 20 poena, tek su se na samom kraju te dionice Šibenčani spustili na -17 (71:54). Nakon manje od dvije minute igre u trećoj četvrtini, tricama Milekovića i Bašića, narančasti su smanjili na 75:62, da bi pet i pol minuta prije kraja došli na samo devet poena zaostatka (79:70). Vjerojatno bi se još više približili da na drugoj strani nije bio Brown, koji je držao domaćina u igru. Ipak, minutu i pol prije kraja narančasti su se prišuljali na pet poena minusa (87:82), a 30 sekundi prije kraja Alkaru je suđen nesportski faul. Mileković je ubacio oba bacanja, a onda je Korać, iz teške situcije, zabio za 87:86. Uslijedio je brzi faul, nakon kojeg su Sinjani bili precizni s linije slobodnih bacanja, da bi u sljedećem napadu Korać, čini se pod prekršajem, izgubio loptu, i tu je priči bo kraj.

Kod Šibenika su tri igrača ubacila po 14 poena, Bašić, Mileković i Nakić, a dvoznamenksat je još bio Paić (12). Kod Alkara Brown je susret završio sa 28 ubačenih poena. U sljedećem kolu narančasti će na Baldekinu ugostiti Hermes Analiticu.

Izvor: Šibenski portal

Share: