Narančasti ‘razmontirali’ grogirane Analitičare, tri šibenska mladca upisala svoje prve seniorske poene

  • 16. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 394 Views

Košarkaši Šibenika ‘otpuhali’ su s parketa Hermes Analiticu u 17. kolu Premijer lige. Zagrepčane su s Baldekina ispratili s minusom od 53 poena (115:62), a on je u pojedinim trenucima bio veći i od 60 poena!

Tom pobjedom, kojom si je povećala izglede za plasman u doigravanje, momčad Mira Jurića bodovno se izjednačila s Analitičarima (7-10), s tim da će u slučaju istog omjera i na kraju regularnog dijela, narančasti biti ispred, jer su slavili u oba međusobna susreta.

Dosta izgubljeno izgledali su gosti na otvaranju utakmice, pomalo nezainteresirano, ‘kao da su slabo marendali’, rekli bi u ovim našim krajevima. Domaćin je, pak, bio šuterski vrlo raspoložen. ‘Ubili su’ Zagrepčane tricama, u prvih deset minuta promašili su samo jednu (6/7). Rezultat toga bio je da je semafor nakon prve četvrtine pokazivao 30:11.

Dalekometna paljba Jurićeve momčadi nastavila se i u drugoj dionici. Sijevalo je sa svih strana, a razlika stalno rasla. Zaustavila se na nestvarnih +40 (63:23) na kraju prvog poluvremena.

Izjave nakon utakmice

Na gostujućoj strani svoju ‘show’ imao je Foster. Čovjek bi opalio čim bi dobio loptu u ruke, a pogodio malo toga. Pa je na pauzu otišao sa šutem 0/7 za tri, odnosno 2/12 ukupno. Sve to trener Hermesea gledao je bez neke reakcije.

Iz tog prvog dijela treba zabilježiti ulazak Tomislava Ivišića, koji će tek na ljeto napuniti 16 godina.

Mladi div narančastih tek što je zakoračio na parket, zabio je, i to dva puta zaredom. Bili su to njegovi prvi poeni za seniorsku momčad Šibenika.iti u trećoj četvrtini stvari se nisu promijenile. ‘Šamaranje’ grogiranih Analitičara nastavilo se nesmiljenom žestinom.

miro juric 22

Pa se ubrzo narančasti otišli na preko 50 poena prednosti (84:31), a pred kraj treće četvertine semafor je pokazivao +60 (95:35)!

Jurić je, jasno, u takvoj utakmici priliku dao i ostalim mladcima, točnije Jeliću i Vlaiću. I oba su se upisali u strijelce. Tako je u zadnjoj četvrtini na parketu bila supermlada petorka narančastih; Šarić, Gulin, Vlaić, Jelić i T. Ivišić.

Bila je to budućnost narančastih na djelu, a publika je svaki dobar potez šibenske mladosti ispratila pljeskom.

Što se tiče strijelaca, Šarić je ubacio 28 poena (7/8 trice), Paić 16, Slavica 14, Nakić i Vuko po 13, Gulin deset poena. U sljedećem kolu šibenik gostuje kod Cedevite.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Marko Slamić

[button link=”https://www.youtube.com/watch?v=dpu7ypqeZ7Y” type=”big” color=”orange” newwindow=”yes”] Pogledajte snimku utakmice[/button]

Share: