Pave Paić: ‘Spremni smo, odlučni odigrati jednu mušku utakmicu’.

  • 21. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 237 Views

Prvi ovosezonski dvoboj Šibenika i Cedevite, igran u studenom na Baldekinu, završio je pobjedom Jurićevih momaka. A ne bi bilo čudno, odnosno iznenađujuće, da ‘Vitamine’, koje ‘šamara’ tko god stigne, narančasti skinu i u petak u Zagrebu. Druga momčad aktualnog prvaka upisala je već sedam poraza u Premijer ligi. Dapače, u nizu je od dva poraza (Zabok i Škrljevo), a opasno su visili i protiv Hermes Analitice.

– Takve smo sreće da se protiv nas moraju vaditi – u polušaljivom tonu će Pave Paić. Mladi centar Šibenčana ističe kako ih je visoka pobjeda nad Hermesom u posljednjem kolu napunila samopouzdanjem, pa se nada još jednoj dobroj utakmici svoje momčadi.

– Spremni smo, odlučni odigrati jednu mušku utakmicu, pokušati upisati još jednu pobjedu. Ova druga Cedevitina momčad dosta je slična nama, ima dosta mladih igrača, dio njih poznajem iz reprezentacije, ali imaju i par iskusnih, vrlo kvalitetnih pojedinaca. Čeka nas, dakle, težak posao – kaže Paić.

On i društvo ove su sezone upisali tek jednu pobjedu na strani.

– Ne bih se složio s onima koji govore da ‘skinemo gaće čim prijeđemo most’. Jest da nam je lakše igrati na Baldekinu, pred našim navijačima, to je neke drugi sport u odnosu na gostujuće utakmice, ali mi smo i vani odigrali nekoliko dobrih partija, ali nismo imali sreće u njima. Tako je to, nekad uđe, nekad ne uđe – parafrazirao je Pajo onu Baturininu.

Njegovom treneru pomalo smeta podcjenjivanje Cedevite.

– Svaki igrač njihove druge momčadi bio bi pojačanje za nas. Godinama su zajedno, uigrani su, jest da ih rezultati baš ne prate, ali maksimalno ih respektiramo. Spremili smo se kao da igramo protiv njihove prve momčadi, zdravi smo svi i nadam se našem dobrom izdanju u Zagrebu – poručio je Miro Jurić.

Pobjeda kontra prvaka znatno bi Šibenčanima povećala izglede za play off, znači ulog nije mali.

– Sve preostale utakmice su takve, puno se ekipa natiskalo od sedmog do jedanaestog mjesta i jedna pobjeda može odlučiti hoćeš li u doigravanje ili u razigravanje za ostanak. Ali, idemo korak po kora, dakle trenutno smo koncentrirani isključivo na petak i dvoboj s Cedevitom – zaključio je Miro Jurić.

Izvor: Sibenski portal

Share: