Narančasti nakon velike bitke bolji od Cedevite

  • 22. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 445 Views

Košarkaši Šibenika i drugi su put ove sezone nadigrali aktualnog prvaka Cedevitu. Nakon što su ih u prvom dijelu svladali na svom Baldekinu, narančasti (večeras u crnom) bili su bolji i u Zagrebu, slavivši sa 103:100, nakon produžetka. Bila je to osma pobjeda sastava Mira Jurića, kojom je napravljen velik korak ka play offu, a pobijedi li u sljedećem kolu na svom parketu Škrljevo, praktički će s obje noge biti među osam najboljih momčadi Premijer lige.

Otvaranje utakmice pripalo je domaćinu, poveo je 10:2, ali do kraja četvrtine Šibenčani dolaze do daha, pa se u drugu dionicu ulazi s minimalnim vodstvom Cedevite (21:20). A ona je u potpunosti pripala Jurićevoj momčadi. U 14. minuti Šibenik je poveo 29:21, a četiri i pol minute prije pauze semafor je pokazivao 28:32. Tada je uslijedila fantastična završnica gostiju, koji rade 15:6 seriju i na odmor odlaze s lijepih +13 (34:47).

Nakon šest minuta igre u nastavku ‘Vitamini’ su se približili na dva poena minusa (51:53), ali novom serijom Šibenčani ponovno dižu na +8 na kraju treće četvrtine (48:56). Manje od tri minute prije kraja utakmice narančasti su i dalje imali istu prednost (72:80), minutu prije kraja Cedevita se približila na tri poena (79:82), da bi 33 sekunde prije kraja semafor pokazivao 84:85. Uspijedila je triler završnica u kojoj su Zagrepčani koš za produžetak ubacili tri sekunde prije kraja, nakon skoka u napadu. U tom pripetavanju Jurićevi momci ipak su odradili posao do kraja i odnijeli bodove u Šibenik.

U pobjedničkoj momčadi prednjačila su trojica igrača. Kapetan Bašić zabio je 30, Nakić 28, a Slavica 21 poena, a dvoznamenkast je još bio Paić sa deset postignutih koševa.

Izvor: Sibenski portal

Share: