Na Baldekinu palo i Škrljevo, narančasti će imati što reći i u play offu nastave li ovako

  • 30. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 440 Views

Pobjednička pjesma i ove se subote orila Baldekinom. GKK Šibenik, u svom je domu, u vrlo važnoj utakmici, svladao Škrljevo sa 100:84 i tako učinio veliki korak ka play off.

Baš kao i protiv Hermesa u pretprošlom kolu, narančasti su i kontra Škrljeva odmah htjeli pokazati tko je gazda na Baldekinu. Nametnuli su žestok tempo i tri minute prije kraja četvrtine odjerili na 21:9. Gosti nakon toga dolaze malo sebi i smanjuju na 23:17, ali završnica prve dionice opet je Šibenikova, pa se u drugih deset minuta ulazi rezultatom 28:17.

Zahvaljujući ‘ubodima’ Milekovića, Nakića i Bašića, i uz podršku neumornih Funcuta, Jurićev sastav na početku druge četvrtine diže na velikih +19 (43:24), a ubrzo odlazi i na preko 20 (47:26). Izbezumili su narančasti u tim trenucima goste, dobro ih ‘nagazili’ u obrani, a kada je Slavica u kontri zakucao za 50:28 dvorana je eruptirala.

Nastavio je Nik trpati pa su koju sekundu kasnije Šibenčani otišli na najvećih +24 (52:28), da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 58:39. Nakon nešto manje od pet minuta igre u nastavku Škrljevo je smanjilo zaostatak na 13 poena (66:53). Šibenik, međutim, odgovora serijom 6:0 za lagodnih +19, dvije i pol minuta prije kraja treće četvrtine. Još lagodnije bilo je kada su narančasti poveli 80:57 pred kraj dionice.

Bilo je tada jasno da će Jurićeva momčad upisati treću pobjedu u nizu i time ostvariti osnovni cilj, osigurati ostanak. Međutim, kako se sezona bliži kraju Šibenik je sve bolji i, ako ovako nastavi, imat će što reći i u doigravanju.

Što se tiče strijelaca kontra Škrljiva, Slavica je bio najefikasniji sa 28 postignutih koševa, Nakić je dodao 17, Milković 13, a Paić deset poena.

Izvor: Šibenski portal

Share: