Šibenik završio sezonu, Zadar odnio novu pobjedu na Baldekinu

  • 28. travnja 2019.
  • Vijesti
  • 436 Views

Treći put u tjedan dana Zadar je svladao Šibenik. Nakon što je prošlog vikenda u posljednjem kolu regularnog dijela slavio na Baldekinu, a onda i na Višnjiku u prvom dvoboju četvrtfinala doigravanja, pobijedio je i u drugom susretu play offa (66:86), opet u šibenskom hramu košarke i dvokorakom prošao u polufinale. Utakmicu su gosti osigurali u zadnjoj četvrtini, nakon što je domaćin ostao bez jedinog centra.

gkk time out-mala

‘Šepav’ je bio ulazak narančastih u utakmicu, pa su gosti odmah na startu otišli na +11 (2:13). ‘Buđenje’ je počelo tricom Nakića, dalekometne šuteve pogađali su i Bašić, Mileković i Šarić, pa su pred kraj prve četvrtine došli Šibenčani na 18:20. Imao je nakon toga Mileković šut i za potpuni preokret, ali nije ušao.

Na koncu se se u drugu dionicu ušlo rezultatom 20:24. Između dvije četvrtine u dvoranu je stigao Dario Šarić. Šibenski NBA-ovac, koji stalno ističe kako će se kad-tad vratiti na Baldekin, dočekan je velikim pljeskom publike.

Prije početka utakmice u dvoranu je, pak, ušla i U9 ekipa Škole košarke Dražen Petrović, koja se u Pazinu okitila naslovom prvaka države, a gledatelji su i njih nagradili velikim aplauzom.

Na poluvremenu su, pak, mali prvaci dobili pravi standing ovation, Funcuti su im skandirali ‘šampioni’, a pala je i fotka s Darijem Šarićem.

prvaci gkk-mala

Nakon nešto više od tri minuta igre u drugoj četvrtini Šibenik je poveo (30:28). Uvukla se nervoza u tim trenucima kod Zadrana, pa je Dašić, nakon jednog faula, prvo zaradio tehničku zbog prigovora i unušenja sucu u lice, a kako se nije smirio poslan je u svlačionicu.

Domaćin je poklon iskoristio i u 15. minuti poveo 33:28. Na poluvrijeme se, pak, otišlo 38:35 vodstvom sastava Mira Jurića.

Kao zanimljivost iz prvog dijela valja izdvojiti kako su narnćčasti imali ukupno 13 skokova, dok su plavi samo u napadu uhvatili 11 lopti (ukupno 25). Unatoč tome, Šibenik je bio u rezultatskom plusu. Ali ne zadugo. Nakon dvije minute igre u nastavku Zadar je ponovno poveo (41:42).

Dvije ekipe neko su se vrijeme izmjenjivale u vodstvu, ali tada se Zadar opet odlijepio, pa je minutu i pol prije kraja treće četvrtine bilo 49:59. Ne predaju se međutim Šibenčani. Točnije borbeni Vuko. Tonko je, naime, zabio šest poena u nizu i smanjio na 55:59, a s tim se rezultatom ušlo u zadnju dionicu.

gkkzadar11-mala

Nevolja za domaćina bila je što je sedam i pol minuta prije kraja, zbog pet osobnih, ostao bez jedinog pravog centra Paića. A u tom trenutku već su bili 15 skokova u minusu. Narančasta kola tada su krenula nizbrdo. Naime, pet minuta prije kraja gosti su otišli na dvoznamenkastu prednost (59:69) i povratka više nije bilo.

Vuko je na koncu upisao 18 poena, Mileković 11, Nakić i Šarić po deset. Kod Zadra je prednjačio Vuković s 20 poena. Ovim porazom Šibenik je okončao sezonu. Sljedeće će valjda stići koji centar.

Izvor: Sibenski portal

Share: