Draženu u susret poletjelo 55 rođendanskih balona

  • 22. listopada 2019.
  • Vijesti
  • 459 Views

Na današnji dan prije 55 godina u Šibeniku se rodio Dražen Petrović. Tim povodom kod njegovog spomenika na Baldekinu, u sjeni dvorane u kojoj je započela jedna velika sportska priča, okupili su se brojni građani koji su se još jednom htjeli pokloniti velikom košarkašu u čovjeku.

Draženu u čast klapa je zapjevala ‘Život leti kapetane’, koja svaki put izmami suzu u oko, a sve je završeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomenik i kod koša u Preradovićevoj ulici.

– Što reći o Draženu, a da već nije ispričano? Bio je idol moje mladosti, zbog njega sam zavolio košarku, čak sam navijao za Cibonu kad je otišao u Zagreb. I dan danas volim pogledati njegove utakmice, on je vječna inspiracija. Tu njegovu ljubav i starst prema košarci, posvećenost treningu, entuzijazam pokušavam prenijeti na mlade generacije, da uživaju u košarci kao što je uživao Dražen – kazao je Petar Maleš, trener Šibenkinih juniora.

drazen-9

Za Školu košarke Dražen Petrović kaže se kako je najbolji spomenik košarkaškom Mozartu.

– Trudimo se da njegovo ime promičemo gdje god idemo, po čitavoj Hrvatskoj i svijetu. Dražen je sjajan uzor toj djeci kada je riječ o radnim navikama, ispunjavanju školskih obveza i svi bi trebali slijediti njegov primjer – kazao je predsjednik Škole košarke Dražen Petrović Joško Krička.

Izvor i foto: Šibenski portal

Share: