Miro Jurić: ‘Ovo je sada med i mlijeko’

  • 24. listopada 2019.
  • Vijesti
  • 473 Views

Lakše se diše. Rečenica je to koja najbolje opisuje atmosferu na Baldekinu, nakon pobjede u Zaboku, koja je zaliječila ranu zvana Gorica. Ali, sada trijumf u Zagorju treba potvrditi pobjedom nad Škrljevom na Baldekinu, u suprotnom ponovno će se uvući tamni tonovi, opet će krenuti svakakve kuloarske priče.

– Normalno da se lakše diše kada se dobije utakmica, pogotovo na teškom gostovanju kao što je Zabok. Međutim, najvažnije je da smo kompletni, da smo zdravi, onda se ne bojimo nikoga. Karakterni su momci, teško im je pao poraz od Gorice i nije ih trebalo posebno motivirati za Zabok. Prekvalitetne su osobe i igrači da bi si dozvolili još jednu takvu utakmicu – kaže Miro Jurić.

miro juric 22

Trener Šibenke dodaje kako ih jedna pobjeda Zaboka u četiri utakmice ne zavarava.

– Ozbiljna su momčad, znamo njihovu kvalitetu, popunjeni su dobro. Na playmakerima imaju Pandurića i Amerikanca, na vanjskim pozicijama Barnjaka i Batura, imaju i četiri visoka kvalitetna igrača, Šekelja, Vrkić, Boban i Gospić. Ali, pripremili smo se za njih, znamo im kvalitete i mane, koje ćemo napasti i nadam se uspješno privesti utakmicu kraju – istaknuo je Jurić, koji je, još jednom apostrofirao puni roster na raspolaganju.

– Evo, spojilo smo drugi tjedan u kompletnom sastavu na treningu, samo je Vuko jučer preskočio oba treninga zbog prehlade, ali nalazi su u redu i mislim da će i on biti spreman. Kakva je bila situacija, ovo je sada ‘med i mlijeko’. Tu su svi, treniraju, dižemo se polako, oni koji se vraćaju iz ozljeda i koji nisu prošli pripreme sada su ok, na nekih 50-60 posto, ali nadam se da će kroz desetak dana svi biti u pravoj formi – zaključio je trener narančastih.

Za razliku od prijašnjih sezona, Šibenčani u ovoj nemaju problema što se tiče centimetara, odnosno visokih igrača. Među njima je i Mladen Primorac kojeg čeka teška bitka u reketu protiv zelenih.

– Nakon teškog poraza od Gorice vratili smo se, dobili Zabok na njegovom terenu i pokazali karakter. Što se tiče Škrljeva, dočekujemo ga spremni. Riječ je o kvalitetnoj ekipi, s igračima koji dugo igraju u prvoj ligi, a neki imaju i iskustvo igranja ABA lige, tako da njihov trenutni položaj na ljestvici nije realan i sigurno će se htjeti vaditi. Međutim, na Baldekinu smo favoriti i ako budemo reagirali kao u većem dijelu utakmice u Zaboku, ne bi trebalo biti problema – kazao je centar Šibenke.

Podsjećamo, utakmica Šibenka – Škrljevo na rasporedu je u petak na Baldekinu, s početkom u 18 sati.

Izvor: Šibenski portal

Share: