Poraz od Cibone

  • 31. listopada 2019.
  • Vijesti
  • 514 Views

Šibenka je u šestom kolu HT Premijer lige upisala drugi poraz. U Zagrebu ju je (pre)lako svladala Cibona, završilo je 111:77, čime su Zagrepčani zadržali stopostotni učinak (6-0), dok su Šibenčani na omjeru (4-2).

Cibona je vrlo brzo izgradila dvoznamenkastu prednost. Nakon pet minuta igre vodila je 17:6, na kraju četvrtine 29:18. Ono što vrijedi notirati jest da je Jurić već u toj ranoj fazi utakmice ‘u vatru bacio’ 16-godišnjeg Tomislava Ivišića koji je minutažu jako dobro iskoristio. Za nešto više od sedam minuta upisao je četiri poena, dvije asistencije i jedan skok. U drugoj četvrtini ‘Vukovi’ su bili još dominantniji, pa je šibenski minus otišao na preko 20 poena. Domaćin je u tom prvom dijelu, koji je završio 55:32, potpuno nadskakao Šibenčane (22/7), ali ih i pretrčao.

U nastavku su Zagrepčani otišli i na +30 poena (69:39). Bilo je to odrađivanje posla, daleko od neke ozbiljne košarke, u nekim trenucima podsjećalo je na natjecanju u tricama, a unatoč velikom zaostatku njihove momčadi, skupina Funcuta nije prestajala s pjesmom i davanjem podrške Jurićevom sastavu. Vuko, Bašić i Vladović ubacili si po 11 koševa za Šibenku, Tomislav Ivišić na koncu je skupio čak 22 minute, a susret je zavšio sa šest poena, šest skokova i četiri asistencije. U pobjedničkoj momčadi najefikasniji je bio bivši igrač narančastih Filip Bundović sa 19 postignutih koševa. Dodajmo kako je Cibona na kraju skupila 25 skokova više od Šibenke (44:19). U sljedećem kolu Šibenku čeka još jedan težak ispit, na Baldekin, naime, stiže Zadar.

Izvor: Šibenski portal
Foto: KK Cibona

Share: