Šibenka se iskalila na ‘Analitičarima’, Vraneš upisao double-double u debiju

  • 14. prosinca 2019.
  • Vijesti
  • 573 Views

Šibenka se, nakon tri uzastopna poraza, vratila na pobjedničke staze. Učinila je to u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu, protiv Hermes Analtice, posljednjeplasirane ekipe Premijer lige. Momčad Edija Dželalije slavila je s visokih 88:62 i sada je, nakon 12 utakmica, na polovičnom učinku.

Velik dio posla Šibenčani su odradili već u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 29:15, uz 11 poena Šarića. U tih uvodnih deset minuta potpuno su nadskakali domaćina, friško pojačanje Ivan Vraneš skupio je više lopti (7) od svih ‘Analitičara’ zajedno (5), dok su gosti imali ukupno 11 skokova više. U drugoj četvrtini Šibenka je još malo povećala prednost i u drugo poluvrijeme ušla s 49:28 vodstvom. Prednost je u nastavku i dalje rasla, imali su narančasti i više od 30 poena plusa, na završetku treće četvrtine +34 (73:39), na kraju utakmice spomenutih +26.

Vraneš je u konačnici skupio 16 poena i 15 skokova, dvostruko dvostruki bio je i Vuko (12p, 10s), Šarić je zabio 15, Nakić i Vladović po 12, Bašić deset koševa. Vrijedi notirati i kako je prve poene za seniorsku momčad Šibenke zabio Ivan Živković (2). Kod domaćina najefikasniji je bio Rajić sa 19 ubačenih poena.

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici Šibenka će na Baldekinu ugostiti Sonik Puntamiku.

Izvor: Šibenski portal

Share: