Kako ukrotiti Vukove sa samo jednim playmakerom?

Nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede, koje su im ‘vratile boju u lice’, košarkaši Šibenke u nedjelju na Baldekinu dočekuju aktulanog prvaka Cibonu. ‘Vukovi’ u taj dvoboj ulaze kao veliki favoriti, bez obzira što dan ranije, u subotu, igraju protiv Budućnosti u ABA ligi, bez obzira što dolaze bez Bilinovca i Ljubičića.

– Te momčadi su i formirane na način da mogu igrati na dva kolosjeka, tako da sumnjam da će nam biti prednost to što će oni odigrati utakmicu 24 sata ranije. Imaju kvalitetu, ekstra širinu i mislim da im neće predstavljati problem. Ali, mi prije svega moramo gledati sebe, u kakvom smo mi stanju – veli trener narančastih Edi Dželalija.

A stanje u njegovoj momčadi, ističe, nije dobro.

– Od kada sam ja trener, prvi put na treningu nismo radili pet na pet. Nedostaje nam dosta igrača. Nema Vladovića i Pleadina, a sada nam se ozlijedio i Gulin. Njih neće biti u sastavu, a upitni su Vuko i Vraneš koji su bili virozni. Ali, tko god istrčao na parketu vjerujem da će dati sve od sebe – požalio se Dželalija. Ipak, nada se dobroj partiji svoje momčadi.

– Želja mi je da pokušamo što bolje parirati jednom jakom protivniku, po meni najboljoj ekipi u ligi, prvaku Hrvatske. Priželjkujem zanimljivu utakmicu, biti što dulje u egalu, da se, dakle, i nas nešto pita, unatoč tome što je Cibona veliki favorit – zaključio je Edi Dželalija.

Podsjećamo, prema originalnom rasporedu nedjeljni dvoboj Šibenke i Cibone trebao je početi u 18 sati, ali je zbog finala rukometnog Europskog prvenstva, u kojem Hrvatska ide po zlato protiv Španjolske, početak utakmice pomaknut je na 19 sati.

Izvor: Šibenski portal

Share: