Rahimić: Vjerujem da možemo izaći kao pobjednici

Nakon dva uzastopna poraza, očekivana s obzirom da su s druge strane bili Cibona i Zadar, košarkaši Šibenke okreću se suparniku protiv kojeg mogu računati na bodove. Dapače, u gostujući dvoboj s Dubravom ulaze kao papirnati favoriti. Govori to i poredak na ljestvici, narančasti su šesti s omjerom 9-9, dok je Dubrava predzadnja s 4-14. Osim toga, sastav Edija Dželalije slavio je u njihovom prvom međusobnom ogledu, onom igranom u Vukovaru. Ipak, stvari su se od tada dosta promijenile, u obje momčadi, tako da je krajnji ishod neizvjestan. Dapače, bit će za Šibenčane ovo teži dvoboj od onih s Cibonom i Zadrom, u kojim nisu imali što izgubiti. Protiv Dubrave itekako imaju što izgubiti.

– Možda smo protiv tih dvaju favorita mogli bolje odreagirati, ali što je tu, to je sada prošlost, treba gledati prema naprijed, prema Dubravi. To je pod navodnicima lakša utakmica. Idemo u goste neugodnoj ekipi, koju jako respektiramo, ali idemo po pobjedu. S obzirom da su oni promijenili trenera, a mi par igrača u odnosu na dvoboj u Vukovaru, valja očekivati drugačiju utakmicu – veli Tonko Vuko.

Ionako kratak roster Šibenke još je kraći nakon ozljede Gulina, kojeg neće biti do kraja sezone. Što dodatno otežava situaciju.

– Što je ključ pobjede? Biti agresivan te kontrolirati skok, jer Dubrava je među jačim skakačkim ekipama i ligi. Ako u tome uspijemo, trebali bismo dobiti – zaključio je Vuko.

Dženan Rahimić još se malo osvrnuo na prethodne dvije utakmice.

– Ja sve gledam s pozitivne strane, pa tako i na činjenicu da smo protiv Cibone i Zadra, naše dvije najbolje ekipe, odigrali nekih dobrih 25 minuta. To bi razdoblje protiv Dubrave trebalo produžiti. Oni su sada dosta drugačija ekipa u odnosu na naš prvi susret, malo su ubrzali svoju igru, tu je novi trener. Da će biti teško to je sigurno, ali vjerujem da možemo izaći kao pobjednici – kaže pomoćni trener Šibenke.

Rahimić se slaže da im je manevarski prostor nakon ozljede Gulina dodatno sužen, tim više što u ovom bonus prijelaznom roku nisu uspjeli dovesti još nekog igrača.

– Tražili smo ‘jedinicu’, ali ono što smo htjeli nismo mogli dovesti, nisu uspjeli izaći iz ugovora. Gulin će nam sigurno faliti, njegovih 20 minuta, agresivnost i energija koje nam je donosio s klupe, ali morat ćemo se pokriti s onim što imamo. Mislim da smo dovoljno kvalitetni da dvoboj s Dubravom uspješno privedemo kraju. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno, jer se sada hvataju što bolje pozicije za treći krug prvenstva. Dakle, vrlo bitna utakmica za nas – istaknuo je Rahimić, dodajući kako će zbog vremenskih neprilika put metropole krenuti u petak. Sama utakmica na rasporedu je u subotu, s početkom u 17 sati.

Izvor: Sibenski portal

Share: