Petar Maleš suvereno na ljestvici najdugovječnijih igrača “narančaste” momčadi

  • 19. ožujka 2020.
  • Vijesti
  • 2023 Views

“Neka stručne službe rade svoj posao”, omiljena je uzrečica kad se nekoga uhvati u “pekmezu”. No ovaj put, kad košarkaške lopte miruju, kad su dvorane zaključane, a igrači ranom zorom kriomice trče parkom ili igraju samo na Playstationu, služba za medije Šibenke dobila je zadatak istražiti listu najstarijih igrača naše ekipe od 2010. godine. Evo rezultata!

Očekivano, vodeći na toj listi je Petar Maleš, jedan od najstarijih košarkaša u Hrvatskoj. Popularni Pešo, kako ga svi zovu, sadašnji je pomoćni trener Šibenke, a ujedno i trener u mlađim kategorijama kluba.

Tog 15.12.2012. godine, na utakmici A2 lige između GKK Šibenika i Solina, Maleš je odigrao posljednju seniorsku utakmicu za “narančaste” sa točno 40 godina, 2 mjeseca i 25 dana. U kratkom razgovoru, samo nam je kazao:” Mogao sam bez problema još”, što je i dokazao igrajući u Drugoj ligi za OKK Dražen Petrović. I danas je Petar aktivni igrač u Šibenskoj košarkaškoj ligi, u kojoj je jedan od najboljih igrača, iako je rođen 20.9.1972.

Drugo i teško dostižno mjesto, zauzima legendarni Ivan Grgat. Među igračima omiljeni Grga, pred kraj svoje bogate karijere stigao je u Šibenik, kako bi “narančastima” pomogao u pohodu na A1 ligu.

U pretposljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu A1 lige protiv Belišća, 7.5.2013. godine, Ivan je imao točno 38 godina i 8 mjeseci.
U siječnju iste godine, po dolasku u Šibenik, Grgat je izjavio:
“Želim da mi u CV-u stoji kako sam bio među onima koji su vratili Šibenik u prvu ligu” i u tome je uspio kao igrač, za razliku od Maleša koji se u povijesne knjige upisao kao pomoćni trener.

Na trećem mjestu nalazi se aktualni igrač Šibenke, Jakov Vladović. Ove je sezone Jakov na terenu pokazao kako se i u lijepim košarkaškim godinama može igrati na visokom nivou.

Foto: Milan Balaban

U posljednjoj odigranoj utakmici aktualnog prvenstva, koje je prekinuto zbog Corona virusa, Jakov je imao točno 36 godina i 11 mjeseci.

Četvrtu poziciju uzeo je Jeronimo Šarin, trener-igrač u prvoj povijesnoj sezoni KK Šibenik Stari Grad nakon osnivanja.

U sezoni 2010/2011. u utakmici B1 lige na otoku Ugljanu protiv istoimenog domaćina, rezultat je bio na strani domaćina od 13 koševa viška, pomoćni trener Ivica Gulin šapnuo je Šarinu na uho: “Šarko izgubit ćemo ovo”.
Na prvom time-outu trener Šarin uveo je u igru igrača Šarina. Rezultat je bio veći dio utakmice na strani domaćina, no ipak, su “narančasti” (igrao je i Henrik Širko) tada sretno došli do pobjede, a Jeronimo Šarin ostaje upisan kao igrač koji je nastupio sa punih 36 godina i 10 mjeseci.

Ovu priču završavamo sa mladim veteranom na petom mjestu. Kapetan Domagoj Bašić, posljednju utakmicu sa Alkarom odigrao je sa 33 godine i 11 mjeseci. Kad smo ga pitali za komentar, samo nam je dobacio: “Sve ću ih ja prestići”.

Čestitamo svima!
Autor: Sibenka.hr

Share: