Trener Šibenke Dženan Rahimić: ‘Sve pohvale mojim momcima za ovaj rad’

  • 3. srpnja 2020.
  • Vijesti
  • 1019 Views

Šezdeset sedam dana treninga je za nama kako ste zadovoljni učinjenim?
– Čudnih je ovo 67 dana gdje smo prekinuli prvenstvo, gdje se jedno vrijeme uopće nije znalo kad ćemo početi raditi, tako da sa onim prvim mjerama od 27. travnja pa sve do danas, prvo u grupama po tri, nekih zadnjih mjesec ipo dana su bili pravi košarkaški treninzi. Mogu reći da sam zadovoljan, jer onako kako je počelo, sad mogu reći da smo izvukli ovaj dio, da su momci stvarno energetski bili na jednom vrhunskom nivou i da su htjeli raditi. Sve pohvale.

Ekipa je dosta mlada biste li nekoga posebno izdvojili?
– Je, ekipa je dosta mlada, to su sve naši momci, njih sedam, osam što su izašli iz juniora i što još uvijek juniora i kadeta. Nemam stvarno potrebu izdvajati nikoga jer stvarno su kao ekipa iznijeli ovih 67 dana bez ikakvih problema i ne daj bože incidenata. Tako da ih mogu izdvojiti sve kao jednu ekipu.

Danas je bio završni dan. Što ste za danas odredili?
– Petkom je inače opuštajući dan i momci su se odlučili za nogomet i naravno da smo im izašli u susret da sa nogometom završimo ovaj dio.

Sa Šibenkom su trenirali i igrači bez ugovora. Jesu li vam puno pomogli?
– Pa jesu. Sigurno bez njih troje, a to su Širko, Pandurić i Andabaka bilo bi teško raditi košarkaške treninge tako da momcima stvarno kapa do poda, izašli su nam u susret, pomogli su puno kako da trening bude dobar tako i ovim mladim igračima. Mogu samo kazati sve najbolje i za njihovo ponašanje i od prije sam znao da su to momci karakterni i dobri igrači tako da sve pohvale i puno im hvala.

Sad slijedi odmor. Koliko će trajati i kakav je plan za dalje?
– Sada slijedi neki idemo ga tako nazvati aktivni odmor gdje će momci i dalje ostati u kondiciji gdje će i dalje raditi nešto individualno. A što se tiče početka priprema ja se nadam da će se kroz ovaj sedmi mjesec i odrediti početak lige i da ćemo onda na osnovu toga vidjeti kada ćemo početi sa pripremama. Mislim da je to početak osmog mjeseca.

Roster?
– Roster je za sada 60% definiran , uz Bruna Solomuna koji je potpisao na tri godine, tu su naravno naši mladi igrači, svi redom reprezentativci.
U pregovorima smo sa nekim igračima, neki su mlađi neki stariji, neki bolji neki slabiji, tako da trenutno konkretno još uvijek ništa, ali složit ćemo nešto.

Share: