Šibenka nakon Solomuna potpisala još jednog visokog igrača

  • 28. srpnja 2020.
  • Vijesti
  • 721 Views

Milija Miković, 205 cm visoki centar, novi je igrač Šibenke. Radi se o iznimno snažnom igraču koji pokriva obje unutarnje pozicije, a najbolje se snalazi na poziciji petice. Miković započinje svoju košarkaški karijeru u rodnom Baru, gdje uspješno igra pune četiri sezone za momčad Mornara. Sa inozemnom karijerom starta u slovenskom Šentjuru.

Nakon toga prelazi u sarajevsku Bosnu, pa mađarski ZTE (sadašnji klub Tonka Vuke i Ante Nazora) i naposljetku, u prošloj sezoni uspješno nastupa za Goricu. Milija Miković bio je i član mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore. Na Europskom prvenstvu U20, Miković je predstavljao svoju zemlju i u prosjeku je zabijao 18,3 poena, uz 9 skokova i 1,4 asistencije u 9 odigranih utakmica. Bio je i drugi najbolji strijelac Europskog prvenstva.

Evo i reakcije trenera Rahimića.
– Nakon odlaska braće Ivišić, Vuke i Vraneša, na unutarnju poziciju nam nakon Solomuna stiže još jedan visoki igrač. Na poziciji 5, ovu će sezonu igrati bivši igrač Gorice, Milija Miković. Igrač sa iskustvom igranja ABA 2 ligi.Relativno mlad, a opet iskusan igrač, koji će svojim znanjem i iskustvom puno pomoći u sljedećoj sezoni.

Donosimo i prvu izjavu Mikovića, po nadimku poznatog kao Miki. – Sretan sam i ponosan što ću nositi dres Šibenke. Radujem se igranju i treniranju na legendarnom Baldekinu. Pred nama je jedna izazovna sezona, a ja ću nastojati da dam svoj maksimalni doprinos momčadi kako bi napravili što bolji rezultat – rekao je Miković u svojoj prvoj izjavi za službenu stranicu kluba.

Milija Miković
Power forward / Center
Personal information:
Born: March 25, 1994 (age 26), Bar
Nationality: Montenegrin
Listed height: 2.05 m
Listed weight: 107 kg
Klubovi:
2012–2016 Mornar Bar
2016–2017 Šentjur (Slovenija)
2017-2018 Bosna Royal (BiH)
2018-2019 Zalakerámia ZTE (Mađarska)
2019–2020 Gorica

Share: