Narančasti zvučnim pojačanjem popunili poziciju krila! ‘Drago mi je što sam se vratio kući na Baldekin’

  • 8. kolovoza 2020.
  • Vijesti
  • 796 Views

Henrik Širko novi je igrač Šibenke. Ovaj 198 cm visoki krilni igrač, potpisao je sa Narančastima ugovor o jednogodišnjoj suradnji. Širko je dijete Baldekina i tu je napravio prve seniorske korake. Nakon toga karijeru nastavlja u Kvarneru.

Potom prelazi u Zadar, gdje ostaje dvije sezone.
Sljedeća postaja je Split, gdje postaje stožerni igrač, što ga dovodi i do seniorske reprezentacije Hrvatske. Nakon kratke avanture u Zaboku, prelazi u klub iz vrha grčke lige, Peristeri iz Atene.
Posljednja postaja u njegovoj karijeri je KB Peja. Širko je bio član svih mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.

‘Trenirao sam sa momcima u klubu skoro dva mjeseca i došla je prilika da potpišem. Dogovorio sam se sa upravom i želim se najviše zahvaliti sportskom direktoru Filipu Vukičeviću koji je sve upregao da se dogovorimo i sve što je kazao je ispoštovao. Drago mi je što sam se vratio kući na Baldekin i ja se nadam da ćemo se uspiti zabaviti ove sezone‘ – kazao je Henrik Širko za službenu stranicu.

Riječi hvale za novog igrača ima i trener Dženan Rahimić:

Mislim da o njegovim igračkim kvalitetama ne treba puno govoriti, svi znaju da je to ABA-ligaški igrač. Uostalom igrao je i za Zadar i Split. Njegova uloga u ekipi je neprocjenjiva, kako na terenu tako i u svlačionici. Par mjeseci je sa nama na treningu, tako da ne triba puno vremena za uigravanje. Mlad je, a opet iskusan, od njega naši mladi igrači sigurno mogu puno naučiti. Igrač je to koji može igrati poziciju 3 , a u nekim utakmicama i poziciju 4. Zahvalio bih se Upravi kluba na dovođenju ovako vrijednog igračkog pojačanja‘ – rekao je Rahimić.

Henrik Širko
Krilo, 198 cm, 94 kg, 23.01.1993. (27 godina)
Šibenik, Croatia
Klubovi: Šibenik, Kvarner, Zadar, Split, Zabok, Peristeri, KB Peja
Foto: HKS

Sve informacije o klubu, sezoni i igračima možete pratiti na našim službenim Facebook i Instagram profilima.

Share: