Narančasti u nedjelju na Višnjiku otvaraju novu sezonu

  • 18. rujna 2020.
  • Vijesti
  • 599 Views

Iako nas sati dijele do početka nove sezone Premijer lige, u Šibeniku nema košarkaške groznice kao prijašnjih godina, ne osjeća se onaj šušur. Čini se kako su svjetla reflektora trenutno više usmjerena prema Šubićevcu, što ne čudi kada se zna da su se nogometaši nakon osam godina vratili u elitni rang. A večeras se, nakon odluke HNS-a, na tribine vraćaju i navijači. U dvoranu za sada još uvijek ne smiju. Pitanje je kada će ih i hoće li ih uopće i pustiti ove sezone, jer sa zatvorenim prostorima situacija je kompliciranija nego sa stadionima. Dženan Rahimić nada se kako će s vremenom tribine ipak oživjeti.

– Bilo bi lijepo kada bi se dozvolio povratak publike u dvorane, pa makar i u ograničenom broju. Zna se koliko su nama naši navijači važni, mislim da smo mi i Zadar najpogođeniji ovom zabranom – kaže trener Šibenke.

A narančasti u nedjelju (17h, prijenos na HRT2) upravo protiv Zadra otvaraju prvenstvo, na Višnjiku. Bez obzira na trenutnu snagu momčadi, to će uvijek biti derbi, posebna utakmica. Međutim, realno gledajući, Zadrani su veliki favoriti, svjestan je toga i Rahimić.

– Svi znamo tko je Zadar, da svake sezone slože jaku momčad. To je idealna utakmica za ‘potući se’ s njima, za ostaviti zadnji atom snage na parketu. Igranje protiv Zadra je, vjerujem, samo po sebi ogromna motivacija za moje momke. Dakle, jedini cilj je odigrati pravu, mušku utakmicu, rezultat je u drugom planu. Želim da ljudi koji će gledati utakmicu na TV-u kažu ‘vidi Šibenku kako se bori!’ – ističe Rahimić, koji će, kako sada stvari stoje, na raspolaganju imati sve igrače. Uključujući i Vraneša, koji je prije par dana obnovio suradnju s klubom s Baldekina.

– Njega i Vuku htio sam još 1. lipnja i sada, kada se ukazala prilika da ostane, brzo smo dogovorili. Izašli smo i mi njemu u susret i on nama, tako da je dogovorena suradnja na obostrano zadovoljstvo – veli trener Šibenke, dodajući kako Vraneš ima otvoreni ugovor. Uostalom, kao i Darko Planinić u Zadru. Osim njega Zadar je doveo i četiri nova Amerikanca (Jonathan Galloway, Eyassu Worku, Jacobi Boykins, Justin Carter), stigao je i snažni sprski centar Aleksandar Bursać, od lani su tu Šibenčanin Junaković, pa Mavra, Vuković, Gilbert, Palokaj, pa mladi Brala, Paponja, Vujičić…Dakle, uistinu respektabilna ekipa. Nov je jasno, i trener, hrvatski izbornik Veljko Mršić. Što se tiče odlazaka, na Višnjiku više nema Ivanova, Uljarevića, Allena, Siriščevića, Ahmeda i Fundića. Što se tiče Šibenke, osim spomenutog Vraneša, narančasti dres u novoj će sezoni nositi Širko, Solomun, Miković, Freeman i Jurković. Tu su jasno i ‘starosjedioci’, odnosno domaća ‘dica’ Bašić, Šarić, Gulin, Vlaić, Pleadin, Klarin, Živković, Antić…Kao što smo kazali ranije, složen je na koncu na Baldekinu zanimljiv roster. Pa neka igre počnu!

Izvor: Šibenskiportal.hr

Sve informacije o klubu, sezoni i igračima možete pratiti na našim službenim Facebook i Instagram profilima.

Share: