Rahimić uoči Puntamike: ‘Najvažnije je ne ući u utakmicu mlitavo kao protiv Zadra’

Pred košarkašima Šibenke novi je ogled s jednim zadarskim premijerligašem. U subotu (17h) na Baldekin stiže Sonik Puntamika, ekipa slabija od Zadra, koji je razbio narančaste na otvaranju prvenstva, ali nikako ekipa za podcjenjivanje. Dapače, neki zelene guraju kao favorite u ovom dvoboju, bez obzira što su gosti. Ali što je domaći teren bez navijača.

– Žao mi je što neće bitio navijača u dvorani, oni su naše gorivo, pa se nadam da će se za par kola vratiti na Baldekin. Bez publike prednost domaćeg terena gotovo da nema – kaže Dženan Rahimić.

Trener Šibenke je sa svojim suradnicima proteklih dana radio na podizanju momčadi nakon teškog poraza na Višnjiku, u taktičkom, fizičkom i psihološkom smislu.

– Pričali smo, gledali video, ukazali ne greške kojih su igrači svjesni. Najvažnije je ne ući ponovno u utakmicu onako mlitavo, već agresivno od prve minute – ističe Rahimić, koji ne sumnja da ih protiv Puntamike čeka jako težak posao.

– Kvalitetna su, iskusna ekipa, dobro vođena, koja je jednom agresivnom košarkom u prvom kolu razbila Škrlejvo u gostima s 30 koševa razlike. Odigrali smo s njima dvije pripremne utamice (upisali pobjedu i poraz, op.a), ali one ne mogu biti mjerilo jer smo i mi i oni u međuvremenu dobili nove igrače. U svakom slučaju znamo što nam je činiti i idemo po pobjedu – poručio je trener narančastih, koji će za dvoboj sa Zadranima moći računati i na američkog playa Freemana, koji je napokon registriran.

Izvor. Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: