Šibenka uvjerljiva protiv Sonik Puntamike na Baldekinu

Šibenka je upisala prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige. Na praznom Baldekinu je, lakše od očekivanog, svladala Sonik Puntamiku sa 98:84 i tako na najbolji način odgovorila na visoki poraz od Zadra na Višnjiku, na otvaranju prvenstva.

Foto: sibenka.hr

Nakon početnog, 10:5 vodstva gostiju, Šibenka se nametnula na parketu. Vrlo brzo je preuzela vodstvo i pomalo ga dizala do +9 na kraju prve četvrtine (30:21). Drugu dionicu Rahimićev sastav otvorio je sa 7:0 za 37:21, a dvije minute prije odmora Šibenka je imala do tada najvećih +19 (54:35). Domaćin je bio dosta raznovrstan u tih prvih 20 minuta. Miković je predvido sa 12 poena, Vraneš je zabio 11, Freeman deset, Širko i Bašić po osam, a Šarić pet poena.

Foto: sibenka.hr

U nastavku narančasti dodatno dižu razliku na preko 20 poena, odnosno na +25 nakon šest i pol minuta igre u trećoj četvrtini, da bi se u posljednjij deset minuta ušlo rezultatom 78:57. Bilo je jasno da je pitanje pobjednika riješeno, tako da je ta zadnja četvrtina bila samo odrađivanje formlanosti. Na kraju je za Šibenku najviše zabio Širko, 28 poena, Miković je dodao 19, Freeman 18, dok je Vraneš upisao double-double (15 poena, 12 skokova). Kod Zadrana Vručinić je zabio 18, Runjić 16, Jukić i Cvitković po 14. U sljedećem kolu Šibenka gostuje kod Cibone.

Izvor: Šibenski portal
Foto: sibenka.hr

Share: