Henrik Širko: ‘Kao Funcutu sve mi je ovo jako emotivno’

Šibenka će u subotu na Baldekinu tražiti drugu prvenstvenu pobjedu. U goste stiže Hermes Analitica, fenjeraš koji je u prva tikola upisao tri poraza (Osijek, Škrljevo, Puntamika). Neki će stoga unaprijed upisati bodove narančastima, ali Henrik Širko nije među njima. Preiskusan je to igrač da bi se dozvolio podcjenjvanje suparnika.

– Ne treba nikog otpisivati unaprijed, pa tako ni Hermes Analiticu. Unatoč tome što su upisali tri poraza, nezgodna su momčad, tako da nas čeka nimalo lagan zadatak. Moramo u utakmicu ući maksimlno ozbiljni i koncentrirani i pokušati što prije uvesti susret u mirne vode  – kaže Širko.

Ovaj put narančasti će na Baldekinu imati i kakvu-takvu podršku s tribina. Naime, u dvoranu će moći vlasnici lanjskih godišnjih ulaznica.

– Bit će lijepo vidjeti navijače na tribini, koliko god ih bilo. Utakmice bez publike su poput prijateljskih, tako da se veselim povratku navijača, nadam se da će ih ubuduće biti sve više – ističe Širko.

Njegov povratak na Baldekin šibenski su navijači dugo zazivali, a ovog su se ljeta stvari napokon poklopile i Henrik je odjenuo narančasti dres. Što je za njega poseban osjećaj.

– Kao Funcutu mi je sve ovo jako emotivno. Upravo zbog toga želim biti što bolji, dati što više momčadi – ističe 27-godišnji košarkaš, koji je za Šibenku potpisao ugovor do kraja sezone. Dakle, nema ‘otvoreni ugovor’, što je danas u modi.

– Ne, ne. Ljudi iz kluba su mi ponudili pošten ugovor i ostajem na Baldekinu do kraja sezone, nema onog da možeš otići kad želiš – objašnjava Širko, kojeg dva visoka poraza u uvodu prvenstva nisu poljuljali.

–  Raspored nas nije mazio. U prva tri kola gostovali smo kod Zadra i Cibone, a u petom idemo na noge Gorici, dakle u pet uvodnih kola smo gosti kod triju naših najjačih ekipa. Uz to smo nova ekipa, nov je i trener, tako da se još u neku ruku tražimo. Trebat će malo strpljenja, da se uigramo kako treba, sve kockice sjednu na svoje mjesto, a to će se, ne sumnjam uopće, dogoditi. Bit ćemo sve bolji kako prvenstvo bude odmicalo, ne bojim se za nas – optimističan je Henrik.

Prije dolaska na Baldekin, Širko je odradio dvije sezone u inozemstvu, u grčkom Peristeriju te u kosovskoj KB Peji. Ima li želju opet se okušati van granica Lijepe naše.

– Naravno, uvijek je bolje biti stranac nego domaći igrač. Ali, trenutno sam koncentriran isključivo na Šibenku, na to da odigram što bolju sezonu u svom klubi i gradu – zaključio je Henrik Širko.

Podsjećamo, subotnja utakmica Šibenka – Heremes Analitica počinje u 17 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: HKS

Share: