Poraz ‘narančastih’ u Osijeku

Šibenka se, nakon prisilne ‘samoizolacijske’ pauze u prošlom kolu, vratila utakmicama. I upisala novi poraz, treći uzastopni. Osijek je na domaćem terenu slavio sa 93:91, nakon što su narančasti praktički vodili cijelu utakmicu. Imali su nekoliko puta po sedam poena prednosti, posljednji put manje od tri minute prije kraja (81:88), ali u uzbudljivoj završnici domaćin je bio s(p)retniji i odnio treću pobjedu u prvenstvu (3-5), dok je Šibenka ostala na dvije pobjede (2-5).

Odlučujući, pobjednički koš, kod rezultata 91:91, pogodio je dojučerašnji narančasti Pavao Paić s linije slobbodnih bacanja, 17 sekundi prije kraja. Šibenka je, dakle, imala napad za pobjedu, ali Šarićev pokušaj za tricu bio je neprecizan, da bi Kujundžić, nakon što je vrijeme već isteklo, samo potvrdio pobjedu pogodivši jedno od dva bacanja.

Najefikasniji u redovima Šibenke, koju je s klupe vodio Jurić (Rahimić je bio suspendiran zbog prigovora u Sinju), bio je Freeman sa 25 koševa, Miković je zabio 22, Širko 14, Andabaka 13, Šarić 11, a Solomun šest koševa. Kod pobjednika prednjačio je Jordano sa 27, Kujundžić i Frye dodali su po 17, dok je Pajić susret završio sa osam postignutih koševa. U sljedećem kolu na Baldekin stiže Zabok.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: