Narančasti dočekuju ekipu Zaboka

Košarkaše Šibenke u nedjelju očekuje utakmica sa Zabokom koja se zbog epidemioloških razloga igra u dvorani Osnovne škole u Čistoj Velikoj.

Dženan Rahimić: ‘Nakon izolacije i utakmice u Osijeku, konačno smo skupili nekih pet šest dana normalnih treninga, mada opet nije moglo proći bez nekih problema. Opet su četiri igrača izvan stroja, dvojica neće sigurno igrati, a druga dvojica su pod upitnikom za ovu utakmicu protiv Zaboka.
Ipak se nadam da će sve biti u redu i da ćemo moći normalno odigrati tu utakmicu bez tih problema.
Što se tiče utakmice u Osijeku opet smo odigrali jednu dobru i solidnu utakmicu i bili cijelo vrijeme u vodstvu i na kraju taj zadnji šut nije ušao. Momci su odradili odličan posao i nadam se da ova dva zadnja poraza u zadnjim sekundama neće ostaviti traga na psihi i da ćemo sutra probati odigrati što bolje i naravno pobijediti ekipu koja je dobra i solidna, malo lošija nego u početku lige bez Markote, ali opet sa dosta iskusnih prvoligaških igrača koji znaju igrati i na koje ćemo morati pripaziti.’

Kristijan Andabaka: ‘Zabok je jedan jako nezgodan protivnik koji kod kuće igra jako dobro, dok su ove sezone pokazali i neke super partije na gostovanjima. Nalaze se u sličnoj situaciji kao i mi jer izlaze iz izolacije koja ih je sigurno izbacila iz ritma treninga, a to smo mogli vidjeti i prošli tjedan kada su igrali protiv Splita bez dva ključna igrača, pa se dogodio malo teži poraz.
S igračima smo upoznati i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, a to su možda i najiskusniji Marić, Črnjević i Primorac koji su se super poklopili sa mladim Tomasom i Lisicom na tim bekovskim pozicijama. Dobar trener koji ih vodi sa jednim borbenim sistemom kojeg ćemo trebati izjednačiti, odnosno nadvisiti za pobjedu.
Što se tiče nas, zadnja tri poraza nam nikako ne leže i trebamo dati sve od sebe da se izvučemo iz tog nesretnog niza na najbolji mogući način, a mislim da je to najbolja prilika i šansa na našem terenu. Ako smo na pravoj razini napadački i obrambeno i da onda možemo tu utakmicu zaključiti i dovesti u našu korist.’

Utakmica se igra s početkom u 17:00 sati.

Share: