Još jedan potpis na Baldekinu! Antonio Klarin potpisao četverogodišnji ugovor sa Šibenkom

  • 19. svibnja 2021.
  • Vijesti
  • 414 Views

Ponedjeljak je na Baldekinu bio iznimno produktivan, Šibenka je potpisala na četiri godine talentiranog Jurja Pleadina. Danas je ugrađen još jedan važan kamenčić u stvaranje nove Šibenke, svoj potpis na četverogodišnji ugovor stavio je i mladi razigravač Antonio Klarin. Ovu dvojicu mladića dijeli tjedan dana starosti (Juraj je rođen 10. travnja 2003., Antonio 17. travnja iste godine), a spajaju ih mnoge utakmice i putovanja koja su podijelili igrajući zajedno u mlađim kategorijama, ali i seniorskoj momčadi Narančastih. Predsjednik kluba Ante Burić s iznimnim zadovoljstvom ističe:

“Čast i privilegija mi je predstaviti još jednog našeg mladog igrača koji je (poput Pleadina) osjetio da nam može dati u ruke svoj daljnji razvoj. Kako sam ranije isticao, ovakve stvari imaju dodatnu težinu jer igrač zna što može očekivati i kako klub funkcionira. Znajući to, igrač je odabrao ostanak, bez obzira na neke druge mogućnosti koje se uvijek otvaraju, osobito mladim reprezentativcima poput njega. Hvala Antoniju na povjerenju i ostanku u našoj zajednici, mi ćemo se truditi da ostvarimo sve njegove kapacitete. Vjerujemo da će u idućoj sezoni imati nešto više prilika za minute nego u ovoj i da će ih kvalitetno iskoristiti.”

Mladi Klarin nije skidao osmijeh s lica, a svoju radost potkrijepio je i riječima:
“Želim zahvaliti svim članovima uprave i trenerima koji su svo vrijeme vjerovali u mene i davali mi prilike, a zahvalio bih se i svojim suigračima koji su bili uz mene u dobrim i lošim vremenima. Dugo sam u klubu i otkad sam kao dječak trenirao u maloj školskoj dvorani sanjao sam o igranju na Baldekinu. Taj san se napokon ostvario i iznimno sam zahvalan na tome. Šibenik je moj dom, sretan sam što sam dobio ponudu od kluba koji mi je uvijek bio prvi izbor u svakom pogledu.”

Predsjednik Burić dodaje:
“Naši mladi igrači potpisuju četverogodišnje ugovore jer u tom razdoblju igrači mogu ostvariti svoj puni kapacitet. Kratkoročni ugovori s mladim igračima ne dolaze u obzir jer niti jedna strana u toj situaciji nema potrebnu sigurnost. Ovim modelom pokazujemo vjeru u igrača i dajemo mu, recimo to tako, nekakvu psihičku slobodu u kojoj on onda može igrati bez straha od nekih loših odluka jer se radi o normalnom ciklusu razvoja. Ništa kratkoročno, samo dugoročno i sustavno.”

Drugi dio tiskovne konferencije bio je rezerviran za aktualna pitanja. Premda se u košarkaškim kuloarima nagađalo da bi se danas trebalo doznati ime novog trenera, predsjednik Burić je smireno povukao ručnu kočnicu:
“U javnost je izašlo svašta, i ono što je trebalo i ono što nije. Iz kluba, koliko ja znam, nije izašla niti jedna informacija niti javna objava po tom pitanju. Prihvaćam medijske špekulacije, čak i istupe pojedinih kandidata za tu poziciju, ali još uvijek smo u pregovorima. Radi se o finesama koje treba dogovoriti, jer uz mlade igrače na dugoročnim ugovorima bilo bi dobro da imamo i trenera sa suradnjom koja prati vremensku crtu tih igrača. Ta osoba neće imati rezultatski imperativ na prvom mjestu i ne očekujemo čuda preko noći. Želimo ustrojiti jasan sustav s postojećim resursima i na temelju toga doći do željenog rezultata kad za to dođe vrijeme, bez ikakve žurbe i nerealnih ambicija. Upravo iz tog razloga se moraju ugovoriti svi detalji, jer se radi o dugoročnom ugovoru i takva vrst dogovora je vrlo delikatna i ništa se ne smije prepustiti slučaju. Konačna odluka će se vrlo brzo donijeti jer želimo već početkom lipnja početi s pripremama za novu sezonu. Želimo vjerovati da će nova sezona biti puno jasnija po pitanju funkcioniranja sporta i da ćemo živjeti u normalnim okolnostima s navijačima i svim ostalim popratnim elementima.”

Otkrio je predsjednik Šibenke i kako će se u tom slučaju regulirati i status Dženana Rahimića:
“Čuli smo se netom nakon svršetka sezone za nas, svakako ćemo sjesti za stol i dogovoriti mogućnosti buduće suradnje na nekoj razini. Dženan je nakon puno vremena otišao u posjet rodbini, tako da ćemo detaljno sve dogovoriti kad se vrati u Šibenik.”

Burić je po svom dolasku u klub kao jedan od ciljeva najavio i želju kluba da natjecateljski participira i na razini široj od one državne. Dolaskom kvalitetnog trenera i ponekog pojačanja i ta ideja bi se reaktivirala:
“Ambicija uvijek postoji, govorimo o okvirima recimo ABA 2 lige ili novog regionalnog natjecanja koje se spominje kao mogućnost. Naša ideja razvoja mladih igrača se uvelike preklapa s konceptom osobito ABA 2 lige, ali samo pod jednim uvjetom – da natjecanje bude organizirano po principu takozvanih “balona”. Smatramo da nema smisla da mladi igrači poput Pleadina i Klarina provode tri dana tjedno po putovanjima umjesto u dvorani, na treningu. Kad bi se to natjecanje organiziralo po nekakvom (polu)turnirskom konceptu, smatram da bi ta opcija bila prihvatljiva. Što se tog drugog natjecanja tiče, to još nije jasno definirano i nismo sigurni kako bi se izrealiziralo, ali Savez bi imao našu podršku u slučaju da se odluče sudjelovati u njegovoj organizaciji. Što veće tržište, to bolje.”

Autor: Saša Ćirić (Basketball.hr)
Photo: Šibenka
Share: