Talentirani igrač Šibenke i mladi reprezentativac Hrvatske, Juraj Pleadin, potpisao je četverogodišnji ugovor sa Narančastima

  • 19. svibnja 2021.
  • Vijesti
  • 404 Views

Juraj Pleadin: “Zahvaljujem se klubu i upravi kluba na pruženoj prilici u zadnje četiri godine, a pogotovo na zadnje dvije, kada sam priključen seniorskoj ekipi. Nadam se da ću njihovo povjerenje opravdati jos jačim radom, trudom i šta je najbitnije, pobjedama. Zahvaljujem se, također, svojim trenerima i suigračima, jer bez njihove pomoći ne bi došao do ovoga.
Sretan sam što mogu igrati za klub kao što je Šibenka”.

Ante Burić, predsjednik GKK Šibenka: ‘Sezona je prošla mogu iskazati svoje i zadovoljstvo i nezadovoljstvo. Prvo ovo nezadovoljstvo i općenito stanjem u sportu s obzirom na koronu i nemogućnost funkcioniranja i planiranja utakmica i treninga, no što je tu je, za nas je sezona završena i na nama je da pogledamo što je bilo dobro, to nastaviti, a ono loše izostaviti iz budućnosti. U svemu ovome, najbolje je to što smo ove sezone uspjeli dogovoriti i ugovoriti sve sa nasim mladim igračima. Evo, danas Pleadin, prije toga i Gulin, Vlaić, Živković, Antić, pa i Solomun koji je tu već neko vrijeme i smatramo ga domaćim igračem . Ti su momci vidjeli da kod nas mogu ostvariti napredak i razvijati svoje potencijale i to je najvažnije od svega. Mladi su naša budućnost i to je tako.

Zahvalio bi se na danom povjerenju klubu od strane tih mladih igrača i nadam se da ćemo uspjeti s njima napraviti na obostrano zadovoljstvo pravi projekt.

Današnji potpis na ugovor s klubom je zapravo najpozitivnija stvar koja se u ovoj cjelokupnoj situaciji dogodila. To je znak da Juraj vjeruje u nas, a mi svakako vjerujemo u njega i mislimo da se radi o vrhunskom igraču velikog potencijala, koji svojim pristupom i na treninzima i na utakmicama nikad ne odustaje i uvijek ide naprijed. Ja se samo nadam da će tako i nastaviti i da će pred njim biti svijetla budućnost i jos jednom mu se zahvaljujem što je osjetio mogućnost daljnjeg napretka baš kod nas i u našoj sredini iako je imao i sa strane svakakvih ponuda’.
Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenka: ‘Nastavljamo utabanim stazama. Jure je jedan od igrača na kojima ćemo graditi budućnost kluba. On je prvi igrač kojeg sam prije četiri godine potpisao kada sam došao u klub, skupa smo rasli i očekujem da bude jedan od nositelja nove Šibenke, gradit ćemo ekipu oko njega.

Zahvala prije svega njegovim roditeljima, jer oni su najvažniji faktor u svemu, mi smo samo servis da postane što bolji košarkaš, dok su oni našoj familiji dali karakternog mladića i prekrasnu osobu. S njim u ove četiri godine nije bilo nikakvih problema, zalaganje na treninzima bilo je besprijekorno i samo neka tako nastavi.

Zbog pandemije smo morali malo stali na loptu, nije bilo ekstra ulaganja, bilo je bitno preživjeti sezonu, da se mladi igrači nametnu. Završili smo osmi, što nije nešto spektakularno, ali smo ulaskom u play off ispunili osnovni cilj. Što se tiče budućnosti, Gulin, Živković, Klarin, Antić, Pleadin to je kostur igrača koji će nositi ovaj klub, uz par pojačanja sa strane’.
Matej Mamić, košarkaški agent: ‘Drago mi je da je Jure u Šibenci nastavio prirodan put. Šibenka mu je dala prve seniorske minute, razvila ga je kao igrača, ali i kao čovjeka što je isto jako bitno. Jure je radan momak i zna da ovaj klub ima svoju povijest, vjerojatno jednu od najboljih u Hrvatskoj i nadam se da će nastaviti plejadu igrača iz Šibenke koji su napravili vrhunske karijere’.

Foto: Šibenka

Share: