Damir Milačić o Alpe Adria Cupu: ‘Bit će to dugotrajno dobro za klub’

Nakon dugo vremena Šibenka će zaigrati u jednom međunarodnom natjecanju. Narančasti će ove sezone nastupiti u Alpe Adria Cupu, natjecanje u kojem se natječu ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Austrije i Poljske.

Dobili smo poziv od HKS-a da se priključimo tom natjecanju, a kako je ovo prvi put da su nacionalni savezi ozbiljno stali iza Alpe Adria Cupa, i da će nam HKS praktički pokriti sve troškove, odlučili smo prihvatiti poziv. Mislim da će takvo jedno natjecanje dobro doći i našim mladim igračima, da osjete ritam igranja dvije utakmice tjedno‘ – kazao je predsjednik Šibenke Ante Nakić.

Protivnici narančastih u grupnoj fazi su Levice iz Slovačke, Pardubice iz Češke te Wels iz Austrije, a prve dvije momčadi iz svake od četiri skupine izborit će četvrtfinale. Utakmice će se igrati preko tjedna, a AAC Šibenčani otvaraju krajem rujna, domaćim dvobojem s Levicama.

Trener Damir Milačić: ‘Mislim da moramo izaći iz okvira da bi bili primjetni i da bi igrači osjetili što znači igrati dvije utakmice tjedno, što znače putovanja i drugačiji program. Mislim da je to dugoročno jako dobra stvar za ovaj klub. Možda to sad ne izgleda tako s obzirom na broj igrača, na mladost naše ekipe i na neiskustvo igranja toliko utakmica u kratkom periodu, ali za neki marketing kluba za nešto što je Šibenka sposobna na nekome dužem periodu mislim da je to pun pogodak.’ ističe trener narančastih.

Milačić je, baš kao i predsjednik, zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema i odigranim utakmicama:

Što se tiče pripremnog perioda treneri uvijek imaju svoju nezadovoljštinu, ali mogu reći da je ovo jedan maksimum koji smo mogli do sada napraviti. Uspjeli smo se iskoncipirati i praktički gotovo kompletirati momčad na način da smo ušli u prijateljske utakmice sa svim igračima sa kojima smo htjeli. Jednostavno, plan i program utakmica nije išao nekim mojim tijekom, znači nisam htio odmah igrati sa ABA- ligašima, tako da u ovom dijelu što smo sada odradili što se tiče broja treninga i utakmica mogu biti zadovoljan. Uvijek može za nijansu bolje, međutim imamo onako relativno neiskusnu momčad kojoj će trebati dosta rada kako na terenu tako i kroz video analize. Da se što prije adaptiramo na ono što nas čeka. Prvenstvo je dugo i najbitnija stvar je koliko ćemo trajati, a ne kako ćemo izgledati na dvije utakmice. Što se tiče svega najviše što se tiče atmosfere u momčadi s obzirom da se neki igrači nisu ni znali i ja sam tu novi, uspjeli smo u kratkom vremenu stvoriti jednu kemiju koja je u biti najbitnija stvar u sastavljanju neke momčadi, a pogotovo u mojoj filozofiji. Znači ako je dobar ugođaj između igrača i općenito svih nas onda će biti lakše prebroditi neke krize. Tako da što se tiče toga nemam neke velike zamjerke.’ – zaključio je trener Milačić.

Nakon 30 dana ja mogu reći da sam jako zadovoljan pogotovo sa ovim sportskim dijelom i na koji način izgledamo i kako je to trener posložio. Odigrali smo par utakmica i to je po meni izgledalo jako dobro. Možda smo zadnju utakmicu ostali bez snage, ali izuzev toga ovo ostalo je izgledalo jako dobro. Ja bih rekao iznad naših očekivanja. Roster je više manje posložen. U nekim normalnim okolnostima trebalo bi nam tu minimalno još dva igrača, a to ćemo ovih dana sjesti i vidjeti da pokušamo iznači još rješenja za bar još jednog igrača koji bi pokrivao te unutarnje pozicije i koji bi bio iskoristiv na krilnoj poziciji kao neko polivalentno krilo.’ – rekao je predsjednik Nakić.

Već za subotnju prijateljsku utakmicu sa Samoborom pokušat ćemo se organizirati da navijači mogu u dvoranu, uz uvjet, a to su Covid potvrde.’ zaključio je Nakić.

Foto: sibenka.hr

Share: