U drugom kolu AAC na Bladekinu gostuje Raiffeisen Flyers Wels

  • 18. listopada 2021.
  • Vijesti
  • 581 Views

U utorak 19. listopada 2021. s početkom u 18:00 sati košarkaši Šibenke u drugom kolu Alpe Adria Cupa na Baldekinu dočekuju ekipu BC Raiffeisen Flyers Wels.

Damir Milačić, trener Šibenke: ”Wels je jedna vrlo zanimljiva ekipa i košarkaška sredina koja godinama ulaže u momčad, dovodi veći broj stranaca. Kad se usporedi njihov budžet sa recimo budžetima Šibenke ili ovog našeg razreda u Premijer ligi to su dva do tri puta veći budžeti.
To je jedna ekipa koja je multinacionalna i koja je željna dobrog uspjeha. Sigurno će kroz Alpe Adria Cup gdje su startali sa porazom od Levica trideset razlike htjeti iskupiti na našoj utakmici. Imaju jedan score u austrijskom prvenstvu i sigurno je da će htjeti podizati formu. Medutim, na nama je da mi dođemo u situaciju maksimalne pozitivne atmosfere, bez obzira na situaciju da smo izgubili utakmicu u Dubravi.

Ja sam naglasio da nemam što zamjeriti igračima, ali imamo problem neiskustva i donošenja odluka, obrambenih i napadačkih u ključnim trenucima. To je nesto što se vremenom popravlja i radi. Ja sam već rekao da ekipa maksimalno radi i da ja znam da kada dođe pravo vrijeme da ćemo mi biti pravi. Od ekipe očekujem sigurno da mentalna regeneracija bude što prije i da se pokušamo pripremiti na njihove individualne kvalitete, zato što taktički teško možemo u jednom danu nešo napraviti, i pristup mora biti pobjednički. Ne smijemo biti u strahu nakon ove serije utakmica koje smo imali. Moramo vratiti onaj pobjednicki duh koji se vraća sa dobrom atmosferom. Neke izgubljene bitke ne znače i izgubljen rat, a taj dio je jako bitan. Bitno je kakvi smo na kraju, a ne kakvi smo sada.

Rad je besprijekoran, odnos njih prema klubu također, bore se i jednostavno morat ćemo podići samopouzdanje i pokušati na neke košakraške načine doći do laganih poena da se ne svedemo sve na to jesmo li pogodili šut izvana ili nismo. Wels je idealan da pokušamo dići samopouzdanje i treba se ići na pobjedu. Ne možemo reći da ih poznajemo jako dobro. Ovo što poznamo je jedna vrlo nezgodna ekipa, međutim moj sportski moto je uvijek u životu bio da se svakoga može pobjediti ako se vjeruje i ako si maksimalno borben.’

Share: