Šibenku očekuje velika serija dalekih putovanja

  • 19. studenoga 2021.
  • Vijesti
  • 386 Views

Narančaste u idućim danima očekuje težak raspored. U osamnaest dana šest utakmica. Prva je već u nedjelju 21. studenoga kada Šibenka, u sklopu Alpe Adria kupa, putuje u Češku na ogled sa ekipom Pardubica.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Slijedi nam nastavak natjecanja u Alpe Adria kupu, koji je već trebao biti na domaćoj utakmici protiv Pardubica, ali zbog korone nismo odigrali tu utakmicu te smo je odgodili. Sada predstoji utakmica u Pardubicama, u Češkoj na njihovom terenu. To je daleko, imamo nekih 1000 kilometara do tamo, praktički jedan dan prije utakmice ćemo krenuti i provesti taj cijeli dan na putu i doći ćemo direktno tamo na trening, da bi kroz trening izbacili taj umor i napravili pripremu i regeneracijski trening, da bi mogli utakmicu u nedjelju mirno dočekati.
Što se tiče momčadi Pardubica, imaju vrlo velik budžet, htjeli su biti visoko plasirani kroz njihovo prvenstvo i žele u Alpe Adria kupu isto napraviti dobar rezultat. Nije krenulo kako su zamislili i nije krenulo u skladu sa tim budžetom. Međutim, to je momčad koja ima visoku kvalitetu i koja je tjelesno vrlo dominantna te imaju praktički šest igrača koji su na dvocifrenom broju poena što znači da imaju jednu raznovrsnost u napadu i u tom dijelu će trebati obratiti pažnju na svakoga igrača. Koriste praktički cijelu momčad i žele jedan visok ritam i to je nešto na što ćemo obratiti pažnju da možemo odgovoriti.
Sigurno je da će nas dočekati maksimalno ozbiljni, pogotovo jer je tamo naš trener Dino Repeša koji nas sigurno bolje pozna nego da je neki češki trener, tako da će znati i odakle im prijeti opasnost sa naše strane.
Nama slijedi velika serija dalekih putovanja. Osim ovoga putovanja, nakon Pardubica 29.11. idemo na odgođenu utakmicu sa Osijekom te odmah iz toga putujemo za Levice u Slovačku. Nakon toga se vraćamo nazad i kroz nastavak prvenstva idemo u Goricu. Praktički mislim da ćemo u osamnaest dana napraviti 6 tisuća kilometara što je vrlo zahtjevno za puno veće momčadi, a ne za našu momčad koja je tek izašla iz korone, a imamo i problem sa Pleadinovim leđima i nismo sigurni hoće li uopće ići.
Slijedi nam zahtjevan period, ali na muci se poznaju junaci. Ja sam rekao, kad je momčad pripremljena i mentalno jaka ništa te ne može destabilizirati. Na kraju se broje mrtvi i ja vjerujem u jedan happy end. Znam što radim i koliko se trudim, znam koliko se momčad trudi i jednostavno to ćemo prenijeti ponovno na teren. Mi svaku utakmicu moramo biti borbeniji od protivnika protiv kojeg god igramo. Tako će se onda podnijeti bilo kakva situacija koja se i dogodi. kad se na takav način izlazi na teren onda se svakoga može pobijediti.’

Share: