Šibenka upisala drugu pobjedu u Alpe Adria Cup-u

  • 22. prosinca 2021.
  • Vijesti
  • 619 Views

 

Košarkaši Šibenke upisali su drugu pobjedu u Alpe Adria Cup-u pobjedivši austrijski Flyers Wels rezultatom 79:83.

Damir Milačić: ‘Što reći nakon jedne ovakve utakmice, gdje smo stvarno došli desetkovani, bez tri igrača zbog Covid restrikcija u Austriji.
Bilo mi je bitno da nakon jedne emotivne i fizičke potrošnje nakon Škrljeva, da mi se ekipa vrlo brzo vratila na onaj pozitivan dio raspoloženja i treninga kakav je i bio do Škrljeva.
Na ovoj utakmici kontra Welsa imali smo jako dobre protivnike. Uspjeli smo sve to kompenzirati sa jednom sjajnom borbom i taktičkom pripremom kojom su igrači sproveli u djelo.
Imali smo jedan pad tj. loš početak utakmice kroz prvu četvrtinu, bili smo malo ‘mrtvi’ i umorni međutim onog trenutka kad smo se kombiniranom obranom pomalo počeli vraćati i sa dobrim impulsom sa klupe igrača koji su ušli, došli smo do toga da smo vrlo brzo preokrenuli rezultat i na odmor otišli svjesni da možemo bez problema dobiti utakmicu.
S obzirom na situaciju u kojoj smo došli, uspjeli smo dobiti drugu europsku utakmicu i ostati u utrci da se čak i plasiramo dalje u Alpe Adria Cupu.
Kod nas nema kalkulacija,svaka utakmica se ide na pobjedu. Ovakve utakmice pogotovo pobjede u gostima sa ekipama koje imaju po četiri – pet stranaca čine nas boljim. Neizvjesne završnice, pogotovo u ovakvoj utakmici kakva je bila, čine nas čvršćima i mogu biti sretan što je sve ovako završilo.
Ja svoj cijeli sportski vijek uvijek govorim da onaj koji ima više novca ne znači da je bolji. Možda je on u nekoj prednosti, ali kad smo na terenu između onih linija i kad je čovjek maksimalno borben može svakog pobjediti. Danas su igrači zaslužili sve pohvale i sve čestitke idu njima.’

Paić je bio najefikasniji sa 20 poena, Bašić 16 dok je Arslanagić dodao 14 poena.

Share: