Obilježena 29. godišnjica preranog odlaska našeg maloga

  • 7. lipnja 2022.
  • Vijesti
  • 432 Views

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu kojega su, uz sudjelovanje klape „Bunari“, moderirali učenici učiteljice Ivane Guberina iz Osnovne škole „Juraj Šižgorić“, danas je obilježena 29. godišnjica prerane smrti šibenske košarkaške legende. Još za života Dražen se, kako je u svom obraćanju istaknuo Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, upisao među najslavnija imena svjetske košarke, no pri tome nikada nije zaboravio svoj rodni grad kojemu se uvijek vraćao.

„Sve je više djece u našem gradu i sve više je mladih posvećeno sportu, što me izuzetno veseli. Uzor i nadahnuće ne treba im tražiti dalje od Šibenika. Upravo naš Dražen neka vam bude putokaz uspjeha u svim životnim izazovima, ali i primjer kako se voli Šibenik i njegovo ime s ponosom pronosi po svijetu” – poručio je gradonačelnik djeci okupljenoj oko Draženovog spomenika.

Brojne Šibenčane iz društvenog i sportskog života grada, u ovoj prigodi pozdravio je i šibensko-kninski župan Marko Jelić, dok se u dirljivom obraćanju svojih suigračkih uspomena i prijateljevanja sa Draženom spomenuo Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Uz Draženov spomenik, a potom i kod njegova koša u Ulici Petra Preradovića, cvijeće su potom položila i svijeće zapalila izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Hrvatskog košarkaškog saveza, predstavnici sportskih klubova i udruga,  Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, a među njima  i Željko Marelja i Fabijan Žurić, Draženovi suigrači iz zlatnog vremena KK „Šibenka“.

U ovoj prigodi Josipu Milakoviću, dugogodišnjem  glavnom operativcu Škole košarke Dražen Petrović te uvaženom sportskom djelatniku izrečena je čestitka na Nagradi  Milan Neralić, jednoj od najprestižnijih priznanja krovne organizacije Hrvatskog sporta koja je prvi put stigla u Šibenik.

U spomen na šibenskog košarkaškog Mozarta, u organizaciji Škole košarke Dražen Petrović  i ove je godine održan 20. Kup NP Krka u košarci „Sjećanje na Dražena“ . Odigravanje košarkaških utakmica u okviru tradicionalnog sportskog turnira održano je prošlog vikenda u sportskoj dvorani OŠ Vidici.

Share: