Mladi Luka Skorić novi je igrač Šibenke

Mladi hrvatski reprezentativac devetnaestogodišnji Luka Skorić iz Zagreba iduće dvije sezone nosit će dres Šibenke.

Jako mi je drago da sam potpisao ugovor s ovako velikim klubom u gradu koji živi za košarku. Radujem se igrati na punom Baldekinu i nadam se da ćemo postići odlične rezultate u narednim sezonama. Šibenka je klub sa puno mladih i ambicioznih igrača i zato mislim da ću se savršeno uklopiti.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Luka Skorić je prototip jednog modernog igrača i na svoju visinu od 203 centimetra je igrač koji može pokriti i unutarnje i vanjske pozicije i obrambeno i napadački. Pratio sam ga kroz njegove igre u prvoj ligi i kroz juniorske utakmice u svojoj konkurenciji kada je ekipu Medveščaka doveo do Final foura gdje se vidjelo da on u toj najvećoj konkurenciji kroz juniorsko natjecanje pokazuje iznimnu kvalitetu. Dokazao je to i u prvoj Ligi igranjem u seniorskoj konkurenciji kao mladi reprezentativac.’

Imao je veći broj klubova koji su ga htjeli angažirati međutim on je izabrao Šibenku.

‘Mi smo ga doveli ovdje na par dana i htio sam da osjeti, kao jedan dečko iz Zagreba, puls Šibenika koji diše košarkaški i da može živjeti u gradu u kojem je košarka sport broj jedan.
Jako sam sretan što je od svih tih klubova koji su ga zvali izabrao Šibenku što je prepoznao kvalitetu rada i mogućnost svog napretka. Jako je dobar momak i ovim putem mu želim dobrodošlicu i dobre igre u dresu Šibenke’ – rekao je Milačić.

Share: