Obilježavanje 30. obljetnice: ‘Želja nam je moćan i jak turnir u sjećanje na Dražena’

  • 17. svibnja 2023.
  • Vijesti
  • 814 Views

U povodu obilježavanja 30. obljetnice smrti Dražena Petrovića sljedećih mjesec dana ljubitelji košarke će moći pogledati 45 utakmica, zato je danas u dvorani za sastanke na Mimincu predstavljen program obilježavanja „30 godina bez Dražena“ – piše šibenik.in.

U povodu obilježavanja 30. obljetnice smrti Dražena Petrovića tijekom sljedećih mjesec dana ljubitelji košarke će na Baldekinu moći pogledati 45 utakmica budućih zvijezda, djevojčica i dječaka koji će predstavljati budućnost hrvatske košarke.

– Mi u gradskoj upravi u niti jednom trenutku nismo dvojili kada smo dobili prijedlog predstavnika omladinskog pogona košarkaškog kluba Dražen Petrović da se priključimo organizaciji obilježavanja 30. jubileja odlaska našeg velikog sugrađanina Dražena Petrovića. Grad Šibenik je grad bogate sportske baštine i tradicije, ali svima nama je toplije oko srca kada se spomene Dražen. Važnost sjećanja na njega prelazi okvire i granice ne samo Šibenika nego i Republike Hrvatske i zato smo odlučili ove godine to obilježavanje podići na jednu višu razinu. Grad Šibenik će organizacijski, tehnički i financijski podržati ovaj turnir te sve što to nosi u ovih mjesec dana koliko će se održavati – kazao je Paško Rakić, ispred šibenske gradske uprave.

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza, Grada Šibenika i OKK Dražen Petrović, Grad Šibenik će biti domaćin pet završnih Final four turnira Prvenstva Hrvatske za djevojčice i dječake na kojima će sudjelovati 20 ekipa, odnosno preko 300 djece.

– Dobili smo za organizaciju sve final fourove za mlađe uzrasne kategorije, dakle, sve najbolje što trenutno postoji u omladinskoj košarci će biti od ove subote na Baldekinu. Bogat nam je raspored, a program kasnije nastavljamo s turnirom U12 i tu dovodimo dječake i djevojčice iz omladinskog pogona Cibone, Splita, Zadra, Trogira, Alkara i naše škole. Program obilježavanja erupciju će doživjeti turnirom U-20 reprezentacija od 7. do 9. lipnja na kojem će sudjelovati Kanada, Crna Gora, Češka i Hrvatska. Nakon toga krećemo sa završnim turnirom U17. Dakle, u sljedećih mjesec dana očekujemo oko 1000 gostiju koji će zajedno sa svim košarkaškim klubovima i reprezentacijama boraviti u našem gradu – najavio je Joško Krička, predsjednik OKK D. Petrović.

Već ovu subotu započinje završni turnir za djevojčice U-13, slijedi završni turnir za pretkadete i juniore te završni turnir za dječake U-13 i kadete. U lipnju slijede turniri za dječake U-12 i međunarodni turnir U-17.

– Ovim obilježavanjem smo odlučili napraviti dodatak iskorak, a krenuli smo s razmišljanjem o tome još 1. studenog prošle godine. Tražio sam plan priprema reprezentacija Hrvatske i shvatili smo da je prva U20 ide na Europsko prvenstvo u Grčku. Došao sam na ideju da dovedemo reprezentaciju Hrvatske ovdje na pripreme i još tri atraktivne reprezentacije. Cilj nam je bio Brazil, ali oni su imali svoj plan i program pa ih ove godine ovdje nema. Nije nam u planu da ovo napravimo samo ovu godinu, već da postane tradicionalan i poznati turnir. Recimo, U20 u svakoj reprezentaciji ima sigurno dva ili tri NBA potencijala, tako i reprezentacija Hrvatske uz braću Ivišić i još neke. Pitanje je samo hoće li i oni biti ovdje ili na NBA draftu. Želja nam je da ovo svaku godinu bude jedan moćan i jak turnir u sjećanje na Dražena Petrovića – zaključio je Josip Milaković, član UO HKS-a.

Share: