Šibenski košarkaški drugoligaš Šibenik Stari grad od nedavno nosi ime Građanski košarkaški klub Šibenik. Odluka o promjeni imena donesena je na Skupštini kluba, kao i odluka da na čelu Upravnog odbora i dalje ostaje Ante Gaćina.

Pod novim imenom nastavljene su redovne aktivnosti. Tako s pripremama kreće seniorska momčad koja će se u novoj sezoni natjecati u A-2 ligi (zahvaljujući osvajanju drugog mjesta u B-1 ligi jug), a novost je da će od ove godine s natjecanjem krenuti i juniorska momčad.

Podsjetimo, uz seniore i juniore u GKK Šibenik djeluju i selekcije kadeta, mlađih kadeta i početnika. Upravo će kadeti  i mlađi kadeti, uz potporu Grada Šibenika od četvrtka do subote boraviti u Vukovaru gdje će se održati košarkaški turnir za spomenute uzraste. Tako će mladi šibenski košarkaši uzvratiti posjet vršnjacima iz HKK Vukovar koji su u Šibeniku boravili početkom srpnja ove godine. Nastavak je to suradnje gradova prijatelja Šibenika i Vukovara.

Na povratku iz Vukovara ekspedicija GKK Šibenik zaustavit će se u Đakovu gdje mlađi kadeti, u nedjelju 28. kolovoza, sudjelovati na tamošnjem turniru, dok će kadeti odigrati prijateljsku utakmicu s domaćinom Meteor Đakovo.

Share: