GKK Šibenik krenuo u novu sezonu

  • 25. kolovoza 2014.
  • Vijesti
  • 343 Views

Jutros su startale pripreme košarkaša Šibenika za novu sezonu. U identičnom sastavu kao i prošle sezone odradili su prvi trening .
Na konferenciju za novinare prije prvog treninga stigle su najjače snage kluba: dopredsjednik Bashar Egemen, trener Jeronimo Šarin, pomoćni trener Miro Jurić i kapetan momčadi Filip Vukičević.

Uvodna riječ pripala je dopredsjedniku kluba Bašaru Egemenu. Istaknuo je kako će budžet kluba ostati identičan kao i prošle sezone koja je bila uspješna: – Tri glavna sponzora lani su bili: Grad Šibenik, ponosni smo na to i to će se nastaviti i ove godine. I Nacionalni park Krka nastavlja sa sponzoriranjem, a mala je promjena kod glavnog sponzora Dogus grupe. Lani su to bili Dogus Marina hoteli, a ove godine će to biti i D-Marin Mandalina o čemu je već ugovor već potpisan. Dakle, imamo dva ugovora od Dogus grupe Croatia, D-Marin Mandalina i D-Resort Šibenik, kazao je Egemen.

S obzirom na još veću potporu iz Dogus grupe, došlo je do manjih promjena u Upravom odboru kluba. Tako oni sada imaju trojicu članova: uz dopredsjednika Egemena, tu su financijski menadžer D-Marin Mandaline Vladimir Kravar i Cem Ecevit, direktor svih kompanija Dogus grupe u Hrvatskoj. Najavio je dopredsjednik Šibenika i prvi korak u suradnji s Darusafakom, turskim klubom u kojem je Dogus grupa također veliki sponzor.

Tako već sutra (utorak) trener Miro Jurić i još devet igrača putuju u Istanbul. – Dobili smo poziv da tjedan dana budemo gosti Darusaffake. Trenirat ćemo tjedan dana i odigrati nekoliko utakmica s ekipama iz njihova omladinskog pogona. Bit će to dobro iskustvo, kako za igrače tako i za mene, da vidimo kako sve kod njih funkcionira. Super uspješan iskorak i za djecu i za mene, kazao je Jurić.

Tako već sutra trener Miro Jurić i još devet igrača putuju u Istanbul.
– Dobili smo poziv da tjedan dana budemo gosti Darusaffake. Trenirat ćemo tjedan dana i odigrati nekoliko utakmica s ekipama iz njihova omladinskog pogona. Bit će to dobro iskustvo, kako za igrače tako i za mene, da vidimo kako sve kod njih funkcionira. Super uspješan iskorak i za djecu i za mene, kazao je Jurić.

Trener Jeronimo Šarin istaknuo je kako zna kako je druga sezona u određenom rangu natjecanja uvijek najteža: – Ova druga će biti puno teža. Zahvaljujem se Upravi kluba, ponajprije Dogus grupi, što su nam omogućili da zadržimo igrače koje smo imali prošle godine i što su nam omogućili da dođe još jedno pojačanje koje bi uskoro trebalo biti tu. Na nama je sada da pripreme odradimo što bolje, da 9 utakmica iskoristimo maksimalno za uigravanje, da sezonu počnemo i završimo u boljem svjetlu nego što je to bilo prošle godine.

– Postavili smo sebi veliki zadatak, prošla je godina bila vrlo uspješna. Za ponoviti je, ili kako je rekao gospodin Egemen, napraviti veći cilj trebat će dosta muke. Vjerujem u ove igrače, svoj stručni stožer, ovaj klub da mi to možemo ostvariti. Neće biti lako ali uz podršku najboljih navijača u Hrvatskoj, šibenskih Funcuta, mislim da će to biti moguće ostvariti, naglasio je Šarin.

– U ime igrača zahvalio bih se stručnom stožeru i Upravi što su prepoznali naš rad i zalaganje, te naše igračke i ljudske kvalitete u protekle dvije godine, te s istom ekipom krećemo u novu sezonu. Nadam se da ćemo ispuniti njihova očekivanja i da ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle godine. Bit će teško, čeka nas šest napornih tjedana, dat ćemo sve od sebe da se spremimo što bolje, da uđemo u sezonu što spremniji. Te da uz pomoć naših navijača ostvarimo zadane ciljeve, a prvi cilj je razvijanje mladih igrača i davanje prilike da nose ovaj klub kroz sljedećih nekoliko sezona, kazao je kapetan Filip Vukičević.

Prva prijateljska utakmica bit će 03. rujna protiv Borika, a igrat će Šibenčani i protiv Alkara, Kaštela, austrijskog doprvaka, nastupit će na turniru u Sarajevu (19. i 20. rujna, sudjeluju još Temišvar, Igokea i Spars), a dogovorena je i utakmica protiv Darusaffake na Baldekinu. Posljednja provjera uoči starta sezone, 04. listopada, trebala bi biti utakmica protiv Zadra. A zbog promocije košarke vrlo je vjerojatno kako će se pojedine utakmice igrati i u manjim mjestima.

Piše: Ivana Jurica
Izvor: sibenik.in

Share: