• 23. rujna 2014.
  • Vijesti
  • 385 Views

Više od 500 gledatelja došlo je na Baldekin pogledati prijateljsku utakmicu GKK Šibenika i Darussafake Dogus, kluba iza kojeg stoji Dogus grupa, koja je i glavni sponzor kluba s Baldekina. I imali su što i vidjeti, iako je gostujući trener rotirao igrače, dao priliku svima, kao i Šarin, kvalitetnih i atraktivnih poteza nije nedostajalo, niti na jednoj niti na drugoj strani. Pobjeda je, očekivano, pripala gostima, slavili su s okruglih 100:80.

Velikim pljeskom dočekana je turska momčad na Baldekinu. Domaći igrači i stručni stožer darivali su goste, a napravljena je i zajednička fotografija za uspomenu i dugo sjećanje.

Turci su od početka do kraja vodili: poslije dvije trice poveli su sa 14:7. Najzvučnije pojačanje Šibenika Zoran Vrkić donio je domaćinima izjednačenje 14:14, ali Turci su opet preuzeli vodstvo, da bi na kraju prve četvrtine imali plus osam – 29:21. Rotirali su i Šarin i Mahmuti i u drugoj četvrtini.

Koševi su padali kao na traci, kako na jednoj tako i na drugoj strani. Imali su gosti iz Turske i dvoznamenkastu prednost, ali serijom koševa pred kraj prvog poluvremena Šibenik, koji je i ovog puta bio bez ozlijeđenih Petanija i Marciuša, je došao do minus šest (43:49).

Samo pet koševa postigli su domaći košarkaši u šest minuta treće četvrtine, veća kvaliteta gostiju došla je do izražaja, pa im je i prednost porasla na 20 razlike – 48:68. Raspucao se tada Bašić, no, bilo je to dovoljno tek za malo smanjenje prednosti – 59:77.

Glavna zvijezda u zadnjoj je četvrtini bio ljubimac Funcuta Ivan Blaće. Pogodio je tri trice u seriji, za što je zaradio ovacije s tribine. A velikim pljeskom šibenske publike nagrađeno je i zakucavanje Slovenca iz redova turske momčadi Gašpara Vidmara. Zadnje tri minute utakmice Šarin je na teren poslao petorku sastavljenu od najmlađih igrača, a i tu je publika imala što vidjeti. Pa su tako trice Badžima, kao i zakucavanje Vujičevića ponovno izmamili veliki pljesak.

Susret je na kraju završen s okruglih 80:100, pobjeda za tursku ekipu koja, kao ni Šibenik, nije bila kompletna, ali i takvi, u ovom su trenutno kvalitetniji od domaćina. Šibenik je pružio dostojan otpor, mogli su domaći košarkaši, kao i publika, uživati u dolasku momčadi kakva je Darussafa, momčadi koja se ne može često vidjeti na legendarnom Baldekinu.

GKK ŠIBENIK – DARUSSAFAKA DOGUS 80:100 (21:29, 22:20, 16:28, 21:23)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 500
Suci: Mario Goleš i Luka Kardum (oba Šibenik)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 6, Badžim 3, Andabaka, Mišić 2, Vrkić 12, Blaće 14, Španja 5, Vukičević 4, Vujičević 4, Kalpić 4, Šamadan 12, Bašić 14. Trener: Jeronimo Šarin.
DARUSSAFAKA DOGUS: Brown 7, Mehmet 5, Erbil 7, Nedim 7, Metin 17, Ersin 24, Greer 2, Bayav 5, Vidmar 10, Dogus 1, Lucas 3, Ermal 8, Shurna, Dudley, Koksal 4. Trener: Oktay Mahmuti.  

Izvor: Šibenik.in

Share: