• 4. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 364 Views

Sutrašnjom utakmicom protiv novog prvoligaša Kaštela na Baldekinu, napokon kreće i nova sezona A-1 lige za košarkaše Šibenika. Pripremno razdoblje je iza, starta bitka za bodove, sezona u kojoj GKK Šibenik ponovno ima visoke ambicije. Na današnjoj konferenciji za novinare o ambicijama, ali i o utakmici protiv Kaštela, govorili su trener Jeronimo Šarin i dokapetan Domagoj Bašić.

Maksimalno smo spremni i za prvu utakmicu i za sezonu. A naš je cilj poznat: pokušat ćemo kroz sezonu opravdati očekivanja i naša i navijača, a pogotovo sponzora, ljudi koji ulažu novac u ovaj kluba, istaknuo je u uvodu trener Jeronimo Šarin i okrenuo se potom najavi prve utakmice.

– Naizgled lagan protivnik, a s obzirom na probleme koje imamo s ozljedama, a i riječ je o prvoj utakmici, moramo biti itekako oprezni. Maksimalno ući u utakmicu bez obzira tko će istrčati na parket, ostvariti tu prvu pobjedu i nadati se da ćemo što prije, kroz par tjedana, svi biti zdravi. Bez obzira igrala ta trojica ozlijeđenih ili ne imamo samo jedan cilj mislim da i ovih drugih deset igrača imaju dovoljno potencijala, znanja da pobjeda protiv Kaštela ne bi trebala biti upitna. Naravno, bit će mnogo teže bez ove trojice, ali da je lako ne bi nas dopalo, kazao je Šarin istaknuvši kako su zbog ozljeda upitni nastupi Marciuša, Mišića (kuk) i Vrkića (kvadriceps).

– Kaštela imaju specifičan način igre koji njeguje naš šibenski trener Stipe Bralić. Mi smo definitivno spremni na to. Imaju tri iskusna igrača koja su igrala na visokom nivou: Rančić, Oršulić i Mašić, tu su bekovi Klarica, naš bivši igrač Došen, Biočić su na šuterskoj razini tri poena. Puno tih šuteva uzimaju, mi smo na to spremni, pokušat ćemo biti na ruci, omogućit im što manje tih šuteva ili da budu što teži. I da tu našu prednost ispod koša koja je evidentna pokušati maksimalno iskoristiti, dodao je trener šibenskih košarkaša.

Dotaknuo se i novih igrača, Marciuša i Vrkića, i njihova uklapanja u ekipu: – Mnogi su mislili da će dovođenje novih igrača, s obzirom na našu besprijekornu kemiju lani, dovesti do poremećaja u kemiji ekipe. Međutim, ja u tome ne vidim apsolutno nikakvih problema, dapače, ekipa je homogena kao i prošle godine, funkcioniraju stvarno dobro i na terenu i van terena. Normalno, uz mali odskok, jer jedno je kad traje sezona, a drugo su pripreme. Nadamo se da ćemo kako sada funkcioniramo funkcionirati i u prvenstvu. Kvaliteta je neupitno veća nego prošle godine i mislim da će svakom igraču biti u interesu da bude u toj ekipi, da se napravi rezultat, jer time se diže cijena svakoga ponaosob.

Šarin očekuje i kako će se trojica mladih Španja, Radovčić i Andabaka, koji su ‘pripreme vrhunski odradili’, približiti se dvojcu Kalpić-Badžim, te tako dodatno zaoštriti konkurenciju u timu.

– U ime suigrača mogu reći da jedva čekamo da počne sezona, da počnu prave službene utakmice. U subotu jedva čekamo istrčati pred pun Baldekin, a što nas najviše veseli, znamo da drugo kolo, idemo u Split popraćeni sa 150-200 Funcuta. To je veliki vjetar u leđa. Sjećamo se od prošle godine i za to se spremamo. Imamo kvalitetnu ekipu, jači smo za dva izvrsna igrača, prije svega dva karakterno jako dobra momka koji su se dosta dobro uklopili u ovu ekipu. Prihvatili su način rada na koji mi treniramo, kako živimo, kako sve obavljamo, tako da smo sigurno jači nego prošle godine, naglasio je šuter Šibenika Domagoj Bašić.

Poučeni iskustvom od prošle godine start je bio malo lošiji, pokušat ćemo ne dozvoliti da se to ponovi, dodao je Bašić koji na pitanje o Ligi za prvaka kaže: – Kroz sezonu se pripremamo za Ligu za prvaka. Smatram da možemo, kad se nje dočepamo, a vjerujem da hoćemo, ostvariti bolji rezultat nego prošle godine. U najmanju ruku barem dobiti Zadra doma i ući u četiri, to je želja.

GKK Šibenik i Kaštela Ribola na Baldekinu igraju sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: