• 11. listopada 2014.
  • Vijesti
  • 359 Views

Vrlo bitna utakmica za isprati gorak okus prvenstveno sebi, a onda i ljudima koji su došli gledati utakmicu protiv Kaštela, naglasio je trener Šibenika Jeronimo Šarin: – Imamo moralnu obavezu dokazati da je to bio izuzetno loš dan, dekoncentracija ili što već. Dosta smo pričali o tome, imali smo dosta sastanaka. Svi igrači su svjesni da način kako se pristupilo toj utakmici nije bio dobar. Mi definitivno imamo dobru ekipu za ovu ligu, međutim, to se mora pokazati na pokazati na terenu, treba dati maksimum i onda rezultat neće biti upitan. Nitko neće ni zamjeriti ako se koja utakmica izgubi, ali se mora dati maksimum.

– Nadam se da ćemo već sutra pokazati sasvim drugo lice, da ćemo primiti sigurno manje od 102 koša i da ćemo sigurno pokazati da smo mi s pravom ekipa koja može puniti dvorane, koja može ući u Ligu za prvaka, koja može napraviti dosta dobar posao ove sezone, dodao je Šarin.

Problemi s ozljedama ni ovog puta nisu zaobišli Šibenčane: Bašić je na prošloj utakmici dobio udarac u kvadriceps, ima rupturu od jednog i pol centimetra i vjerojatnost da će zaigrati je mala. Vrkić je, također protiv Kaštela, krivo doskočio, muči ga zglob, no, on će vjerojatno igrati. A veću minutažu dobit će Aleksandar Marciuš koji je spremniji nego prošle subote.

– Split je, po meni, bolja ekipa nego prošle godine, kompaktnija, ima velik broj visokih igrača. Igrat će definitivno drugačiju košarku nego što igraju Kaštela jer imaju čak i šest centara, ako su registrirati Mateja Kedžu. Gledajući našu i njihovu ekipu, bit će nam lakše igrati protiv njih nego protiv Kaštela bez obzira što su oni kvalitetnija ekipa od Kaštela, komentirao je trener Šibenika i protivničku ekipu.

Ali i naglasio: – Opet kažem, u ovoj ligi od svih 11 klubova koji igraju apsolutno nikada neće ovisiti o protivniku, ovisit će samo o nama. Ako smo 100% unutra, ako to želimo 100%, ako se sve posloži u glavama onda pobjeda neće biti upitna. Tako će vjerujem biti u subotu i nadam se da će igrači shvatiti naše razgovore, kritike, upute od prošlog tjedna.

U Split se sprema i veća skupina Funcuta, o čemu Šarin kaže: – Ja sam na jednom od sastanaka rekao da imamo takvu privilegiju da imamo ljude iza sebe koji i kad gubimo navijaju kao da smo dobili. Mi to njihovo povjerenje nikako ne smijemo izigrati, to je neprocjenjivo blago. Najveću obavezu imamo prema njima, jer oni nisu stali navijati 40 minuta protiv Kaštela, a mi im pružimo mlaku igru. Za mene, s obzirom da sam bio igrač, to je jednostavno nedopustivo i nadam se da ćemo imati sasvim drugačiju sliku ovu utakmicu pa će i oni dobiti satisfakciju da ne prate 12 ‘mlakonja’ nego prate 12 ‘fajtera’, kao što su pratili i prošle godine.

– Čeka nas veoma teška utakmica. Ekipa Splita nam puno više odgovara od ekipe Kaštela, igraju košarku sličniju nama. Imaju nekoliko teških centara, bit će velike borbe pod obručima, međutim, imamo tu kvalitetu da napravimo određenu prevagu u toj utakmici i da je dobijemo, najavio je kapetan Filip Vukičević.

Ono što se ne smije ponoviti, kaže kapetan, je da prime 102 poena: – Naša je igra prošle sezone počivala na 60 do 80 primljenih poena, to nam je donosilo pobjede. Ove godine kao da smo na to zaboravili, krenuli smo igrati neku napadačku košarku. Te smo gledajući DVD-e shvatili poantu, zbog čega smo izgubili u subotu i koji je naš jedini put prema pobjedi, a to je čvrsta obrana i brz kontre.

– Nadamo se da ćemo u subotu, uz potporu naših navijača, napokon ostvariti tu pobjedu i da ćemo krenuti normalno u sezonu, zaboravljajući Kaštele i ono što se dogodilo u subotu. Jedna veoma ružna utakmica, mi igrači smo toga svjesni, ispričavamo se svim navijačima i našim simpatizerima što su morali gledati tu utakmicu, rekao je na kraju konferencije za novinare kapetan Šibenika Filip Vukičević.

Split i Šibenik sutra u Splitu igraju u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: