Mišić: Možemo do pobjede, samo trebamo biti fizički čvrsti i taktički odgovorni

  • 7. studenoga 2014.
  • Vijesti
  • 355 Views

Košarkaši Šibenika, poslije desetak dana bez utakmice, sezonu nastavljaju gostovanjem kod Kvarnera u Rijeci. U taj susret Šibenčani ulaze sa željom da upišu i četvrtu pobjedu u nizu, odnosno da Riječanima nanesu drugi uzastopan poraz.

Za nas je ovo najteže gostovanje kod sad, naglasio je na konferenciji za novinare trener Šibenika Jeronimo Šarin: – Ako uspijemo dobiti, a nadam se da hoćemo, značit će nam puno, jer je to pobjeda u gostima protiv jednog od direktnih konkurenata za Ligu za prvaka. Bit će vrlo teška utakmica, oni su doveli jednog igrača koji je možda i iznad razine ove lige, a prošle sezone ga nisu imali, a to je Siniša Štemberger. Vratili su i svoja dva igrača Cinca i Konjevića.

– Mi smo se ovaj tjedan maksimalno pripremili za njih. Pokušat ćemo iskoristiti svoje prednosti kojih imamo dosta. Nadamo se da će 12 igrača koji će otići u Rijeku uspjeti iznijeti tu pobjedu, da s omjerom 4:2 budemo na vrhu gdje nam je objektivno i mjesto u ovom trenutku, dodao je Šarin naglasivši kako je činjenica što desetak dana nije bilo utakmice pomogla da se igrači koji su imali problema s lakšim ozljedama oporave. Pa će tako put Rijeke svi, osim kapetana Vukičevića.

Gledao je trener košarkaša GKK Šibenika utakmice Kvarnera protiv Jollyja, odnosno posljednju njihovu utakmicu u Sinju. Dobra su ekipa, igraju puno brže nego ekipe s kojima smo mi do sada igrali, kazao je Šarin: – Jedini poraz nanio im je Alkar, ali realno gledajući prve tri utakmice koje su dobili imali su malo lakši raspored. Tako da će im vjerojatno tek utakmica protiv nas dati pravu sliku koliko su jaki. Dobili su Broda kući sitnom razlikom, Jollyja na početku sezone kad se oni nisu posložili još niti blizu i Goricu prvo kolo kad su bili bez Žižića, Rogića. Vjerojatno ovo nije njihova prava slika, a nadam se da će kad ih mi dobijemo slika biti vrlo jasna, da su lošiji od nas.

– Sigurno utakmica s velikim motivom za nas, prije svega da nastavimo pobjednički niz koji smo pokrenuli nakon prva dva poraza. Bilo bi sjajno da taj niz i nastavimo. Vratit se s bodovima iz Rijeke je velika stvar, jer ne znam koja će se ekipa s time moći pohvaliti ove sezone. Ne samo za naše samopouzdanje nego i za bodovnu razliku u daljnjem tijeku natjecanja puno bi značila pobjeda, nadovezao se playmaker Ozren Mišić.

Istaknuo je Zagrepčanin u redovima Šibenčana kako se cijela ekipa, kako prvenstvo odmiče, diže u formi, odnosno kako su jači nego protekle sezone: – Ukoliko odigramo fizički čvrstu utakmicu i taktički odgovornu, mislim da se možemo vratiti s dva boda u Šibenik. I prekinuti taj negativan niz od prošle sezone što ih nismo uspjeli dobiti, iako je oba puta malo nedostajalo za to.

Kvarner i GKK Šibenik u Rijeci igraju ove subote s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: