Blaće: Ništa osim pobjede protiv Slavonskog Broda ne dolazi u obzir

  • 14. studenoga 2014.
  • Vijesti
  • 446 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika domaći je susret protiv Slavonskog Broda (subota, Baldekin, 18 h). Utakmica je to u kojoj Šibenčane zanima isključivo pobjeda po koju će ići bez Zorana Vrkića (koji danas ima novi pregled) i kapetana Filipa Vukičevića pred kojim su još dva tjedna pauze.

– Nakon poraza u Rijeci i svih ovih događanja i ozljeda koje su nas zadesile u protekla dva mjeseca, imamo vrlo težak zadatak, bez obzira na protivnika koji je blizu zadnjeg mjesta ili zadnji. Mislim da imamo dovoljno znanja, dovoljno kvalitete i igrača da utakmicu dovedemo u svoju korist. I da već pokušamo lagano pripremati utakmicu protiv Alkara u Sinju, da uhvatimo ritam bez obzira na sve ozljede, kazao je na konferenciji za novinare trener košarkaša Šibenika Jeronimo Šarin.

Ozljede su sastavni dio sporta, ističe Šarin i naglašava kako igrači, pogotovo oni stariji, moraju na sebe preuzeti malo više odgovornosti: – Znamo da imaju vrlo energičnog trenera, to je Ivica Burić. Igrači, više-manje, s dosta prvoligaškog iskustva. Možda im je najveća udarna snaga momak koji je jedno vrijeme i u Šibeniku po drugoligaškim ekipama igrao, to je Ivan Ćubela. Ne pretjerano dobro su ušli u sezonu. Hvala Bogu i oni će se negdje pokušati izvaditi, ali mi ćemo sve napraviti da to ne budemo mi.

Dotaknuo se trener šibenskih košarkaša i zdravstvenog biltena, odnosno dvojice igrača koji su trenutno izvan rostera zbog ozljeda: – Vukičeviću kost u toj puknutoj ruci malo sporije zarasta nego što bi trebala. Pauza je trebala biti dva tjedna, međutim, rendgenska snimka u ponedjeljak pokazala je da mora još dva tjedna pauzirati. Tako da ga očekujemo za utakmicu protiv Zagreba. A Zoran Vrkić danas bi trebao imati magnetsku rezonancu nakon koje bi se detaljnije mogao znati datum povratka, rekao je Šarin zahvalivši se, u ime kluba, svim doktorima koji su pomogli oko ozlijeđenih igrača.

Po prvi put Šarinu je društvo na konferenciji za novinare pravio Ivan Blaće. A stigao je i Teo Petani, koji je ovog puta preuzeo novinarsku ulogu. Pa je tako suigrača Blaću pitao kako je zadovoljan svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezone.

– Recimo da sam iznimno zadovoljan, ali izostao je rezultat. Pokušavam svaku utakmicu dati sve od sebe, biti maksimalno angažiran, ispuniti ono što trener i ekipa od mene očekuju. Nadam se da to u većini slučajeva i ispunjavam, kazao je ljubimac Funcuta.

Najavio je potom i sutrašnju utakmicu: – Moramo dobiti. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Moramo ući maksimalno jako, koncentrirano, angažirano, držati se onog što smo cijeli tjedan pripremali i dogovarali. Nemamo pravo na kiks, pogotovo kući, pred našom publikom. Uvjeren sam da utakmica uopće neće doći u pitanje, samo da uđemo kao i do sada, jako, angažirano i koncentrirano.

A na pitanje o klupskom cilju koji je jasno istaknuti Blaće je odgovorio: – Apsolutno. Mislim da smo po kvaliteti ekipa kojoj je mjesto u Ligi za prvaka, po igračkom kadru, organizaciji kluba, po svemu. I mi se svi vidimo u Ligi za prvaka.

Utakmica između GKK Šibenika i Slavonskog Broda na Baldekinu se igra sutra s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: