Bašić: Imamo jako dobre šanse da ih pobijedimo

  • 12. prosinca 2014.
  • Vijesti
  • 385 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika sutra je posljednja ligaška utakmica u ovoj godini, neugodno gostovanje kod Zaboka u Bedekovčini. Putuju Šibenčani već danas dodatno ohrabreni velikom pobjedom nad Zagrebom u prošlom kolu, a vjeruju kako se i s posljednjeg ovogodišnjeg gostovanja u A-1 ligi mogu vratiti pjevajući.

Da je riječ o izuzetno teškom gostovanju svjesni su svi u redovima GKK Šibenika. Ali, još su svjesniji vjere u vlastite snage: – Protivnik po mjeri, na svim pozicijama izuzetno dobro pokriven. Zadnje tri – četiri utakmice došao im je Bundović iz Cedevite, mladi reprezentativac koji je po meni njihov najkvalitetniji igrač, uz starosjedioce Leža, Marića i ostale. Utakmica će biti izuzetno teška, ali to je protivnik koji se može pobijediti i ako uđemo maksimalno ‘nabrijani’ i ‘napaljeni’ na tu utakmicu definitivno ih možemo savladati, vratiti se u Šibenik s bodovima i Božić i Novu godinu proslaviti na dobrom nivou, istaknuo je trener Jeronimo Šarin.

Rezultat koji sad imamo s obzirom na brojne ozljede koje nas prate, a Šamadan je recimo jedini igrač koji nije imao nikakvih poteškoća, svi drugi jesu, je zadovoljavajući, kazao je Šarin dodajući koliko bi im sutrašnja pobjeda mogla značiti.

– Mi bi trebali dobiti, a Alkar i Rijeka izgubiti, u koš razlici mi bi mogli biti prvi. Ne zamaramo se toliko time, a prvo mjesto donijelo bi i jednu utakmicu Kupa manje i lakši ždrijeb. Ako tko god došao ovdje, pa čak i ako to bude ABA ligaš, pogotovo ako se bude igralo u Šibeniku, imat će svi s nama problema, poručio je trener šibenskih košarkaša.

Samopouzdanje kod igrača, nakon pobjede nad Zagrebom, je na vrlo visokom nivou, naglasio je to i strijelac pobjedničkog koša protiv Mrava Domagoj Bašić: – Zabok je na domaćem terenu jako nezgodan protivnik, imaju malo čudne navijače, vrte neke vatrogasne sirene, pušu trube. Volio bih da barem 50-ak Funcuta im dođe pokazati kako se zapravo navija i da, ujedno, nama pomognu. Imaju kvalitetnu ekipu, kvalitetnog trenera, dugo godina je u Prvoj ligi, sigurno će se dobro pripremiti za nas. Ali mislim da imamo jako dobre šanse da ih pobijedimo i da polusezonu pokušamo završiti na prvom mjestu.

Zabok i GKK Šibenik u Bedekovčini igraju sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: