Petani: Ne sumnjam u našu pobjedu, zaželjeli smo se utakmica na Baldekinu

  • 10. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 384 Views

Pred košarkašima Šibenika prva je službena prvenstvena utakmica na Baldekinu ove godine. Stiže prvoligaš s Gripa, a Šibenčani su uvjereni u novu pobjedu i dobru partiju. Jasno su to istaknuli i trener Jeronimo Šarin i playmaker Teo Petani.

–Igra nam samo pobjeda. U prvom dijelu prvenstva Split nas je nadigrao u Splitu, naša loša utakmica i u napadu i u obrani. Sad nakon napornog rada u pauzi, odnosno kvalitetne utakmice koju smo odradili u Kaštelima, pa čak i trening utakmice protiv Zadra, možemo se nadati da se takva utakmica kao što je bila u Splitu neće ponoviti. Već da ćemo pružiti oku ugodnu igru i da ćemo izaći kao pobjednici iz tog susreta, istaknuo je trener Jeronimo Šarin.

Ne očekuju laganu utakmicu u šibenskim redovima, a kao najveću opasnost iz suparničkih redova ističu centra Matea Kedžu. – Zaustavivši njega napravili smo pola posla. Od ostalih igrača možda nam problem može praviti i njihov novi igrač Glavinić, ali mislim da ne bi trebao predstavljati problem s obzirom na našu agresivnu obranu.

Apsolutno ne ovisi o protivniku, ovisi samo o nama. S rosterom koji trenutno imamo, ako u utakmicu uđemo onako kako smo ušli zadnje dvije utakmice pobjeda neće doći u pitanje.

U sastav se vraćaju Mišić i Kalpić, dok je Vrkić još uvijek izvan kadra, a i njegov se povratak očekuje uskoro.

– Zaželjeli smo se igrati na domaćem parketu, vjerujem da se i publika zaželjela da nas malo pogleda. Dobro smo trenirali zadnjih 20-ak dana, spremni smo, znamo što nas čeka. Ključ je u našem defenzivnom skoku koji će nam omogućiti lakšu igru. Onda smo opušteniji i tečniji u napadu. Ne sumnjam u našu pobjedu, jer momci su u glavama 100%. Znamo koji nam je cilj, za što igramo i treniramo, to se očekuje od nas. Sutra ćemo izaći pobjednički, ratnički i utakmicu privesti u svoju korist, kazao je ‘motor’ šibenske igre Teo Petani.

Odigrali su, u pripremi utakmice protiv Splita, Šibenčani i zatvorenu trening utakmicu protiv Zadra, na Baldekinu. Zadrani su pobijedili, a Petani ističe kako im je ta utakmica itekako koristila: – Energetski smo dobro odgovarali 27-28 minuta, nakon toga smo pali. Sigurno bi više takvih utakmica bilo dobro da uđemo u ritam koji nas čeka u Ligi za prvaka. S većim kadrom igrača to možemo lakše izdržavati. Prošle godine bi pucali već nakon 15-16 minuta, ove godine to je već ozbiljnije. Cilj je jasan, što više pobjeda u Ligi za prvaka i na nama je da radimo i to ostvarimo.

GKK Šibenik i Split na Baldekinu igraju ove subote s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: