‘Večeras je naša fešta’: Petani košem u zadnjoj sekundi donio veliko slavlje

  • 18. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 357 Views

Velikom pobjedom u Osijeku košarkaši GKK Šibenika napravili su vjerojatno i presudan korak prema Ligi za prvaka. Sa 66:64 slavili su nad neugodnim domaćinima, a autor pobjedničkog koša je Teo Petani koji je zabio pola sekunde prije kraja utakmice. Pobjeda je proslavljena na parketu, a pjesma je nastavljena i u autobusu na putu kući.

‘Večeras je naša fešta’ orilo se u autobusu na povratku šibenskih košarkaša s dalekog gostovanja u Osijeku. Bio je to tek dio pobjedničkog repertoara pjesama. A kako se ne bi pjevalo kad je pobjeda nad Osječanima, koji su proteklo kolo iznenadili na vrućem parketu u Sinju, donijela Šibenčane na tek koračić od Lige za prvaka i ove sezone. A izbili su i na prvo mjesto na ljestvici, najmanje do sutra kada Zagreb igra svoju utakmicu.

Domaćini su vodili u većem dijelu utakmice, a nisu se šibenski košarkaši predavali. Pokazali su karakter i to im se višestruko isplatilo na kraju utakmice. Zadnju su dionicu igre dobili sa 17:10 i tako i osigurali pobjedu. A vrijedi istaknuti i kako su Šibenčani primili samo 23 koša u drugom poluvremenu.

U samu se završnicu utakmice ušlo u egalu, bilo je 62:62. Marciuš je prednost donio Šibeniku, a Tončinić vratio u egal. 18 sekundi prije kraja na semaforu je svjetlilo 64:64, a napad su imali igrači iz Krešimirova grada. Iskoristili su to Šibenčani preko Petanija koji je položio pola sekunde prije kraja za iznimno vrijednu i slatku pobjedu u Slavoniji.

Šamadan je postigao 17, Bašić 16, Vukičević 14, a Marciuš 13 koševa u redovima GKK Šibenika. Sjajno je centarska linija Šibenika igrala u Osijeku, a igrom je odlično dirigirao Mišić (u sastavu je bio i Junaković, iako statistika HKS-a tvrdi kako nije igrao, što je pogreška).

Sljedeći vikend košarkašima Šibenika donosi gradski derbi protiv Jollyja JBŠ.

Izvor: sibenik.in

Share: