Jubilarna deseta pobjeda: Rapsodija u narančastom u prvom poluvremenu ‘otpuhala’ Jolly JBŠ

  • 25. siječnja 2015.
  • Vijesti
  • 383 Views

Na veličanstven način košarkaši GKK Šibenika stigli su do jubilarne desete ovosezonske pobjede (86:65), gotovo da bi se moglo reći da je Liga za prvaka i u teoriji potvrđena. U prvom su poluvremenu gradskog derbija igrači Jeronima Šarina u potpunosti ‘otpuhali’ s parketa protivničku momčad, došli su do prednosti koja se u drugom dijelu nikako nije mogla izgubiti. Novo slavlje nad gradskim rivalima proslavili su, kao i obično, s navijačima, a slavit će se sigurno i dugo u noć.

Spektakularan je bio uvod u utakmicu. U maniri NBA momčadi iz GKK Šibenika su organizirali predstavljanje svojih igrača. Svijetleći efekti, slike svakog pojedinog igrača na zidu, na parketu natpis Moj grad-moj klub. Svaki izlazak igrača Šibenika gromoglasnim su pljeskom dočekivali Funcuti, a posebne ovacije doživio je debitant Izzet Turkyilmaz. Kažimo i kako su svi igrači domaće momčadi na predstavljanje istrčali u majicama na kojima je na leđima pisalo Josip Šamadan, a s prednje je strane bila slika malenog Josipa, drugog sinčića centra GKK Šibenika Ljube Šamadana koji se rodio prije nekoliko dana.

Odličan ulazak u utakmicu Šarinove momčadi: ponovno ih je krasio odličan šut pa su u petoj minut vodili sa 17:8. Do kraja četvrtine prednost je još više narasla, prednost je bila dvoznamenkasta, čak +13 (28:15) poslije Junakovićeve trice s velike udaljenosti s istekom prvih deset minuta igre. Zakratko je Šibenik u prvoj četvrtini ostao bez Petanija koji je morao u svlačionicu zbog krvarenja, posljedice prekršaja Mrve.

Rapsodija u narančastom nastavila se i u drugom dijelu: Blaće i Vukičević podigli su na +17 (32:15), dok je Jolly JBŠ ponovno dugo vremena bio bez postignutog koša. Daleko više raspoloženih igrača imali su narančasti i nošeni pjesmom Funcuta s tribina stigli su i do plus 20 i prije kraja prvog poluvremena. Kulminacija poluvremena bili su debitantski koš Turkyilmaza i trica Šamadana, ponovno s istekom poluvremena – 49:26.


U 24. minuti imala je Šarinova momčad i okruglih +30 (56:26), a tek tada Jolly JBŠ upisuje prve koševe u drugom poluvremenu (trice Subotić i Đurić). Do kraja te dionice igre ‘bankari’ su uspjeli malo se konsolidirati i tek malo smanjiti prednost, na 68:44 uoči zadnje četvrtine.

Pobjednik je odavno bio odlučen, domaći su košarkaši bili u potpunosti neopterećeni, uživali su i igri i podršci s tribina. Dvije trice Petanija, za 80:50, još su jednom dodatno uspijele ionako vruću atmosferu na tribinama. Do kraja utakmice uspio je Jolly JBŠ tek malo smanjiti prednost, na konačnih 86:65.

Pjevalo se dugo nakon utakmice: kao i obično Petani je već tradicionalno poveo pjesmu, a s tribina se orilo ‘Šampioni, šampioni’.


GKK ŠIBENIK – JOLLY JBŠ 86:65 (28:15, 21:11, 19:18, 18:21)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 1 200
Suci: Sreten Radović (Dubrovnik), Tomislav Hordov i Martin Vulić (Zadar)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 2, Badžim 7, Mišić, Kalpić 8, Bašić 11, Blaće 5, Marciuš 6, Vukičević 3, Šamadan 18, Petani 16, Turkyilmaz 3, Junaković 7. Trener: Jeronimo Šarin.
JOLLY JBŠ: Gulam 8, Roso 2, Pavlović, Katura, Vrlika 15, Mrva 14, Najev 2, Subotić 8, Jazvin 8, Perković, Bilalović, Đurić 8. Trener: Dženan Rahimić.

 

Izvor: sibenik.in

Share: