Šamadan: ‘Cilj je dobiti Kvarner s više od 14 razlike i sve utakmice do kraja’

  • 6. veljače 2015.
  • Vijesti
  • 388 Views

Sjajno raspoloženje traje i dalje u redovima GKK Šibenika. Kako i ne bi, vodeći su na tablici, nanizali su pet pobjeda u 2015. godini, i ove godine igrat će u Ligi za prvaka. Vodeću poziciju na ljestvici mogu dodatno učvrstiti sutrašnjom pobjedom nad Kvarnerom, koji također trenutno ima 11 pobjeda.

– Utakmica je to koja će najvjerojatnije odlučiti tko će završiti prvi nakon prvog dijela A-1 lige. Rezultatski značaj, osim samog prestiža i nema, ali za kontinuitet dobrih igara, za samopouzdanje, za poruku koju možemo poslati, svima nama je bitno da tu utakmicu dobijemo. A ako je moguće i da to bude više od 14 razlike koliko smo izgubili gore i da dokažemo da smo glavni pretendent za ući u te četiri ekipe u Prvenstvu Hrvatske i da budemo najbolji od pet A-1 ligaša, kaže trener GKK Šibenika Jeronimo Šarin.

O nastupu Zorana Vrkića, Riječanina u šibenskim redovima, odlučit će se večeras, a Šarin vjeruje kako će u sastavu biti i Vukičević koji je bio bolestan i Türkyilmaz koji ima laganu distorziju zgloba.

– Definitivno neće biti lako. Rijeka je ekipa koja je za sada zasluženo bila u vrhu. Imaju dobre igrače, dosta brzo trče, dosta su pokretni. Tijekom cijelog su prvenstva pokazali veliku razinu. Bit će stvarno teško ostvariti ono što želimo, međutim, mislim da sada stvarno imamo širinu u ekipi i kvalitetu igre da se s pravom možemo nadati da ćemo izaći kao pobjednici i iz te utakmice, dodao je Šarin.

U prošloj utakmici protiv Gorice koristio je Šarin Türkyilmaza na poziciji ‘tri’ i pokazalo se to, kaže dobrim: – On se tu dobro snalazi. Kad se vrati i Vrkić, a obojica su polivalentni igrači, može ih se stvarno koristiti na više pozicija, samim time imamo više opcija i obrambeno i napadački, a što ćemo napraviti na ovoj utakmici to neka ostane mala tajna, ističe trener šibenskih košarkaša.

Da je interni cilj dobiti sve preostale utakmice do kraja A-1 lige potvrđuju i riječi Ljube Šamadana, još jednog polivalentnog igrača, koji pogađa i iz reketa, ali i izvana: – To je sigurno cilj nas igrača, trenera i svih u klubu, da svima koju dođu na Baldekin pokažemo da je to naša dvorana i da u Ligu za prvaka uđemo bez poraza. To bi bilo jako dobro i obećavajuće za nastavak natjecanja.

– Ne treba se puno orijentirati na protivnika, mi moramo gledati sami sebe. Jer kad mi nametnemo svoju igru i svoj tempo mislim da pobjeda nikako ne dolazi u pitanje. Naravno da ćemo pokušati nadoknaditi tih 14 razlike, da ih dobijemo više i budemo bolji od njih i u međusobnom omjeru. Mislim da smo bolja ekipa, imamo dužu klupu, imamo i kvalitetnije igrače. I to će na kraju rezultirati pobjedom većom od 14 razlike, uvjeren je Šamadan.

Iz kluba pozivaju sve one koji žele sutra uživo svjedočiti derbiju protiv Kvarnera da svoju ulaznicu osiguraju na vrijeme. Prodaja je na dobro poznatim mjestima: cafe barovi Baldekn, Ma-lu i Zamak.

Derbi 17. kola A-1 lige između GKK Šibenika i Kvarnera na Baldekinu se igra sutra s početkom u 18 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: