Drama s happy endom: Šibenik express slavio u produžetku derbija unatoč ozljedama

  • 8. veljače 2015.
  • Vijesti
  • 336 Views

Kakva drama na Baldekinu. Utakmica dostojna borbe za prvo mjesto A-1 lige trajala je više od dva sata i 15 minuta. I imala je happy end za Šibenčane koje su i ovom prilikom snašle silne peripetije s ozljedama (Petani, Badžim). Ali šibensko srce i ogromna podrška s tribina, koja nikada nije ni bila upitna, donijela je novo slavlje. Kvarner je pobijeđen u produžetku sa 106:101.

Vodstvo su u uvodne dvije minute, doduše minimalno, imali Riječani. Marciuš je jedini šibenski strijelac, postigao je prvih osam od deset koševa. Šibenčani su zaigrali presing, odmah uzeli dvije lopte i poveli sa 10:6. U petoj minuti Bašić ubacuje dvije trice za 18:10, a u osmoj minuti domaći košarkaši imaju vodstvo od 26:16. Ali, do kraja četvrtine ostaju bez koša, pa Cinac s linije slobodnih bacanja i Veljačić iz igre Kvarneru donose 26:24 na kraju prve četvrtine.

Pune četiri minute u drugoj četvrtini čekalo se na prvi šibenski koš. Na drugoj su strani to iskoristili Riječani, pa su s dvije trice i još jednom dvicom stigli do plus šest (32:26). Još od osme minute utakmice igrao je Šibenik bez prvog playa Petanija, otišao je u svlačionicu i više se nije vraćao na parket.

Čini se da je u pitanju lom šake, barem prema prvim informacija, pa je i prije kraja utakmice otišao na snimanje da se vidi o kakvoj je ozljedi riječ. Bez njega mučili su se Šarinovi igrači, postigli su tek sedam koševa u devet minuta četvrtine. Kvarner je imao i +12 (45:33), a Šamadan je tricom smanjio na 36:45 na poluvremenu.


Uhvatili su brzo Šarinovi igrači zaostatak Kvarnera. Maricuš i Bašić su zabijali, a kad je Turkyilmaz dva puta atraktivno zakucao tribine su ‘poludjele’. Stigla je potom i trica turskog igrača i na semaforu je svjetlilo 55:55. Igra se potom koš za koš, Riječani minimalno vode, a Šibenik odmah vraća u egal. U 29. minuti stižu narančasti do plus četiri (65:61), gosti smanjuju na minus dva (65:63) uoči zadnje četvrtine.


Mišić tricom otvara četvrtinu, ali tada šest koševa u seriji postiže Čakarun za 68:69. Ostaju domaćini tada i bez mladog Badžima koji se požalio na ozljedu, pa je uskočio Andabaka. Trica Turkyilmaza ponovno je donijela plus tri domaćinima (74:71), ali Riječani su i dalje u igri. Malo vode jedni, malo drugi, bilo je i kratkotrajnog prekida utakmice zbog dimne bombe koju su zapalili Funcuti, što rezultira pravom dramom u završnici utakmice.

U zadnju se minutu ulazi minimalnim vodstvom Kvarnera – 87:86. U zadnjoj minuti Kučan, iako tek ulazi u igru, miran je s linije slobodnih bacanja za 86:89. Bašićeva trica tada je iscurila, imao je priliku i Šamadan, nije ušlo, kao ni pokušaji Kvarnera. Deset je sekundi do kraja, Kvarner ima plus tri, a lopta ide u ruke snajperu iz Mandandaline koji pogađa za produžetak (89:89) na oduševljenje tribina.

A tamo su mirnije ruke Šibenčani: pogađaju Bašić, Šamadan, ali Veljačić Kvarner drži u igri iako su ostali bez čak četiri bitna igrača zbog pet prekršaja (Štemberger, Čakarun, Cinac, Miličević). No, nošeni fanatičnim navijanjem s tribina Šibenčani su ponovno izvukli zadnje atome snage i osigurali sebi vrijednu pobjedu i bez Vukičevića (koji nije ni igrao), a kasnije i ozlijeđenih Petanija i Badžima.

GKK ŠIBENIK – KVARNER 106:101 (26:24, 10:21, 29:18, 24:26, 17:12)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 1 000
Suci: Josip Radojković i Damir Basarić (oba Split), Živko Mirilović (Karlovac)
GKK ŠIBENIK: Badžim 10, Andabaka, Mišić, Bašić 27, Blaće, Marciuš 20, Španja 4, Šamadan 17, Petani 3, Turkyilmaz 14, Vrkić, Junaković 11. Trener: Jeronimo Šarin.
KVARNER: Stipčić 7, Veljačić 26, Čakarun 25, Jambrović 5, Cinac 14, Kučan 2, Konjević 6, Miličević 7, Olivari 2, Jurković, Šamanić, Štemberger 7. Trener: Marijan Mance. 

 

Izvor: sibenik.in

Share: