FOTO&VIDEO Bašić preuzeo Petanijevu ulogu: ‘Ti jedini, ti najbolji, Šibeniče’

  • 8. veljače 2015.
  • Vijesti
  • 397 Views

Ponovno je košarka na Baldekinu pokazala svu svoju draž. Bio je to pravi derbi, odličnih poteza nije nedostajalo, nažalost ni ozljeda, a trbine su ponovno u potpunosti uživale u konačnom ishodu. Nije moglo ni bez pjesme, a ulogu Petanija, koji je završio u bolnici još tijekom prve četvrtine, preuzeo je (u ovoj utakmici) kapetan Domagoj Bašić.

‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš, …’ bilo je prvo što se začulo iz zvučnika poslije posljednjeg sudačkog zvižduka nakon derbija Šibenika i Kvarnera (106:101). Dobro je to poznati hit s kojim su prošle sezone šibenski košarkaši slavili svoje pobjede.

A ono što je ove godine postala tradicija je Petanijev skok na rub tribina, stišavanje navijača, da bi potom poveo pjesmu ‘Ti jedini, ti najbolji, Šibeniče,…’ koju su onda svi skupa pjevali. Ovog puta, tu je ulogu preuzeo snajper iz Mandaline Domagoj Bašić, a potom je s tribina stiglo ‘Teo Petani, Teo Petani’.

Prva pozicija na tablici čvrsto je u šibenskim rukama. I šesta pobjeda ove godine je zabilježena, a sljedećeg vikenda stiže i sedma, odnosno ukupno 13.-ta i to bez borbe, jer je Slavonski Brod odustao od natjecanja.

Lige za prvaka je osigurana. A navijači već neko vrijeme pjevaju ‘I past će Zvezda i Partizan…’.

 

Izvor: sibenik.in

Share: