Junaković: ‘Želimo pobjedu da s većim samopouzdanjem startamo u Ligu za prvaka’

  • 20. ožujka 2015.
  • Vijesti
  • 373 Views

Pred košarkašima Šibenika posljednja je utakmica A-1 lige ove sezone. Na Baldekin stiže Zabok (subota, 18 sati), a momčad Jeronima Šarina, iako oslabljena zbog ozljeda nekolicine igrača, pobjedom želi završiti ovaj sezone uoči starta Lige za prvaka.

Pokušat ćemo se maksimalno mobilizirati da budemo što jači, istaknuo je na konferenciji za novinare Jeronimo Šarin: – Ja bih se prije svega zahvalio Dogus grupi koja nam je maksimalno pomogla ove sezone da još jednom dođemo do Lige za prvaka, jer bez njih ova cijela priča ne bi bila moguća. U ime stručnog stožera zahvaljujem se na sigurnosti jer imam priliku gurati mlade igrače, dati im maksimalnu odgovornost, bez obzira na rezultat. To je moguće samo uz jednog takvog stabilnog sponzora koji zna što hoće i dokle želi da ide.

– Ovom ćemo se utakmicom pokušati pripremiti za Ligu za prvaka na najbolji mogući način. Koristit ćemo dosta stvari, dosta promjena koje ćemo koristiti u nastavku sezone. Normalno, pokušat ćemo tu zadnju utakmicu pred svojom publikom dobiti. Ako svi igrači budu zdravi u nastavku sezone siguran sam da možemo napraviti puno. U ovom su trenutku četvorica igrača u outu, tko će od njih sutra igrati ne znamo, dodao je trener šibenskih košarkaša.

Teo Petani još je izvan rostera zbog ozljede ruke, Ozrena Mišića muči prepona, Zorana Vrkića nožni prst, a Izzet Türkyilmaz je dobio udarac u kvadriceps. Osim Petanija koji sigurno neće igrati, preostala trojica upitna su za sutrašnju utakmicu.

Iskoristio je Šarin priliku i da čestita juniorima kluba koji su prvaci Dalmacije: – Čestitam u svoje ime i u ime kluba trenerima Petru Malešu i Miru Juriću koji su ih vodili i svim momcima koji su došli do tog rezultata. Davno nismo bili prvaci Dalmacije niti u jednoj kategoriji i želim im svu sreću u daljnjem natjecanju, u poluzavršnici koja će u travnju biti u Šibeniku. Nadamo se i da mogu doći do Final foura.

– Nije toliko bitna utakmica kad je u pitanju konačni plasman na tablici jer smo odavno izborili Ligu za prvaka. Ali, mislim da je ipak bitna jer u zadnjem smo kolu poraženi, da u Ligu za prvaka uđemo s većim samopouzdanjem, s pobjedom. Ako odradimo kako treba, i energetski i taktički, mislim da će nam dati vjetar u leđa za Ligu za prvaka. Pogotovo, prvih utakmica, da razbijemo nervozu ovog zadnjeg poraza, kaže playmaker GKK Šibenika Martin Junaković.

Ždrijeb Lige za prvaka bit će u ponedjeljak, 23. ožujka, ali prije toga treba još apsolvirati Zabok: – Zadnju utakmicu nismo izgledali kako treba, pogotovo energetski i obrambeno. Malo nas je uljuljalo sve to što dugo nismo imali utakmice, velika je pauza bila, ali mislim da ćemo se sada izvaditi iz toga baš ovom utakmicom protiv Zaboka, da damo 150%, kako znamo, dodao je Junaković.

Iz kluba upozoravaju sve gledatelja i navijače da će u utakmici protiv Zaboka, zbog radova na dvorani, biti otvoren zapadni ulaz u dvorani i da će se isključivo tim putem moći ući na utakmicu. Isto tako, prodaje karata neće biti na ulazu, pa iz GKK Šibenika upozoravaju sve da na vrijeme kupe karte za utakmicu.

– Moli se navijači da ne rade ono što najviše šteti klubu, a to je da pale pirotehnička sredstva. Prevelika je financijska šteta klubu ako se to učestalo pali kao što se u posljednje vrijeme pojavljuje, dodali su u GKK Šibeniku.

GKK Šibenik i Zabok na Baldekinu igraju sutra u 18 sati, a izravan prijenos utakmice bit će na Sportskoj televiziji.

Izvor: sibenik.in

Share: