Šarin uoči zadnje utakmice u sezoni: Ostaje žal za dozom sreće koja je nedostajala

  • 19. svibnja 2015.
  • Vijesti
  • 373 Views

Pred košarkašima GKK Šibenika još je samo jedna utakmica u ovoj sezoni. Sutra će na Baldekinu ugostiti Zabok. – Bez obzira na ishod te sutrašnje zadnje utakmice bit ćemo peti. Želimo dobiti, zaključiti sezonu s pobjedom, odnosno s pet pobjeda u nizu – kazao je trener šibenskih košarkaša Jeronimo Šarin.

U nedjelju su, pobjedom nad Zagrebom, ali s nedovoljnom razlikom, košarkaši GKK Šibenika ostali bez svih šansi za plasman u play-off prvenstva. Stoga će sutrašnja utakmica (19 sati) protiv Zaboka na Baldekinu biti oproštaj i od domaće publike i od sezone.

Rezultatski ta utakmica ne znači previše, ali, naravno da u šibenskim redovima žele pobjedu za oproštaj od vjernih navijača. A na redovnoj konferenciji za novinare trener Jeronimo Šarin, pričao je više o ocjeni sezoni, odnosno planovima za budućnost.

– S obzirom na ambicije s početka sezone, s obzirom na naše želje za mene ovaj rezultat nije uspjeh, neću reći ni da je neuspjeh, ali s obzirom na sve ozljede i probleme s ozljedama tri ključna igrača mislim da je ovo vrhunski rezultat. Na neke se stvari nije moglo utjecati i cijela ona priča oko toga da možemo igrati u ABA ligi dogodine je potvrđena u zadnjih pet kola kad su igrači ušli u ritam treninga, kad su počeli raditi ono što najbolje znaju, vidjelo se koliko smo nadmoćni u odnosu na sve ekipe A-1 lige. Uvjerljivo smo dobili sva četiri konkurenta, a i Cibonu – kazao je Šarin.

Uvijek će se nakon ovoga postavljati pitanje što bi bilo da je bilo, dodao je trener šibenskih košarkaša: – Ja bih bio sretan da su bili svi zdravi, da smo završili peti, onda bih mogao reći pogriješio sam, negdje smo promašili u odabiru igrača ili taktike. Ovako, ostat će žal za dozom sreće koja je nedostajala ovu sezonu, a ostat će i veliki osjećaj zadovoljstva, jer mislim da smo izvukli maksimum od ove sezone, cijeli klub. Napravili super stvar, korak više nego prošle sezone što je i bila želja na početku ove sezone.

Naveo je potom i na što to konkretno misli: – Prošle smo sezone završili s tri pobjede u Ligi za prvaka, nadam se da ćemo ovu završiti sa sedam. Ove smo godine treća juniorska ekipa u Hrvatskoj, ove godine, za razliku od lani, imamo osam – devet reprezentativaca u mlađim kategorijama. Tako da je u svim aspektima kluba napravljen korak više, sve to skupa je dobar zalog za budućnost.

Ponovio je Šarin i kako ugovor s klubom za sljedeću sezonu imaju Petani, Bašić, Vukičević, a ostaju i domaći mladići – Radovčić, Badžim, Španja, Andabaka, tu je i Vujičević (trenutno na probi u Italiji). A o mogućim dolascima, odnosno odlascima odlučivat će trener.

Šarinu, koji je odradio pune četiri sezone na klupi Šibenčana, ugovor ističe 31. svibnja: – Ako se moje ambicije i ambicije kluba budu podudarale, ja bih bio sretan da ostanem tu. Ako ne ovo je moj grad, moj klub, bez obzira bio ja u njemu ili ne. Želim svu sreću sebi ili nekom drugom koji će doći ovdje. Taj trener koji će doći ili ja, kad potpišem ugovor, će moći govoriti o igračima. Razgovori između mene i kluba su već obavljeni, postoji obostrana volja da se nađe zajednički dogovor. Ako klub bude želio napraviti korak više ja sam sigurno tu, a ako se odluči za nešto drugo ovisi kakvi će biti planovi. Korak više znate što je. Prošle smo godine bili osmi, ove godine peti, svake godine po tri mjesta bolje, znači dogodine drugi.

Potvrdio je Šarin kako Dogus grupa definitivno ostaje s klubom i sljedeću sezonu, ali i naredne. Pitanje je samo koliki će biti budžet, o čemu sve ovisi: – U ovih je pet godina pravilo i Dogus grupe i kluba bilo da koliko je dug lancun toliko ćemo se pokriti i ako to sve bude kako treba, a ja sam veliki optimist da hoće, još će te me gledati – poručio je na kraju Šarin.

GKK Šibenik i Zabok na Baldekinu igraju sutra s početkom u 19 sati.

Izvor: sibenik.in

Share: