Šibenik iščupao pobjedu u produžetku

  • 7. studenoga 2015.
  • Vijesti
  • 383 Views

Poljubi zemlji po kojoj hodaš’, ‘Ti jedini, ti najbolji, Šibeniče’ orilo se Baldekinom poslije još jedne pobjede košarkaša GKK Šibenika. Slavili su protiv Splićana rezultatom 79:77 u infarktnoj završnici, odnosno poslije produžetka. A tri je četvrtine izgledalo da će to biti rutinska pobjeda, a onda su domaćini zamalo prokockali dobivenu utakmicu.

Svečarski je bio uvod u utakmicu. Brojna publika gromoglasnim je pljeskom pozdravila izlazak na parket mladih košarkaša Škole košarke Dražen Petrović koji su nedavno na turniru u Mađarskoj osvojili zlatne medalje. Zaslužen pljesak za mlade šibenske košarkaške nade.
A poslije tri minute u kojima su se mučili kako postići koš domaći su košarkaši proigrali. U samo dvije minute, do polovice četvrtine, stigli su do dvoznamenkaste prednosti – 15:5. Nesumnjivo najraspoloženiji bio je Roko Badžim koji je neumoljivo trpao u splitski koš.

S plus 11 GKK Šibenika (22:11) ušlo se u drugo poluvrijeme, gdje je Badžim nastavio s dominacijom. Pa je tako već do poluvremena postigao 18 koševa, standardno je dobar i Krajina, pa je na semaforu svjetlilo 41:28. Sveli su domaći košarkaši Splićane, kako je trener Šarin u najavi utakmice i tražio, na mali broj koševa.
Primili su ih samo 28 u poluvremenu, u trećoj četvrtini doduše nešto više, 21, no, nije se to osjetilo na rezultatu. S plus 16 ušlo se u zadnju dionicu igre (65:49), a nije se osjetilo ni neigranje Krajine koji je bio na klupi zbog četiri osobne greške. Ništa nije nagovještavalo dramu u zadnjoj četvrtini, a zatim i produžetku.

Serijom 9:0 Splićani su otvorili zadnju dionicu igre i u 34. minuti došli na samo minus sedam (65:58), pa Šarin reagira pozivanjem time-outa. Novih pet koševa gosti postižu, pa poslije trice Subotića na semaforu je 65:65, a tek tada, u šestoj minuti Šibenčani postižu prvi koš u četvrtini: Španja je skočio u napadu i pogodio za 67:63. Splićanima ulaze trice, domaćini su na drugoj strani pomalo nestrpljivi, staje i šut, pa tri i pol minute prije kraja tricom Markulina gosti preuzimaju vodstvo – 69:67. Samo četiri koša u osam i pol minuta postigli su Šarinovi igrači u četvrtoj četvrtini.

Prvo Krajina, a potom i Vukičević zabili su za izjednačenje 71:71. Osam sekundi ostalo je do kraja, gosti su imali napad: Markulinov šut ne ulazi, skače Ćubela i puca, ali ni on nije uspješniji, pa se ulazi u produžetke. Subotić donosi vodstvo Splitu, a Bašić tada postiže svoj tek peti koš (prvi je upisao u prvoj minuti utakmice).

Dva puta minimalno su vodili gosti, ali Vukičević i Krajina zabijaju za izjednačenje. Na semaforu je 77:77, 18 je sekundi do kraja, napad ima Šibenik. S tribina se ori ‘Ši, ši, Šibenka’, a poslije prekršaja Splićana Krajina je miran s linije slobodnih bacanja za 79:77. Gosti ponovno imaju zadnji napad, no, niti ovog puta ne uspijavaju zabiti, pa pobjeda ostaje Šibenčanima.
Nošeni podrškom i pjesmom s tribina domaći su košarkaši, uz taktove već poznatih navijačih pokliča, proslavili pobjedu, koju su izborili u super zanimljivoj završnici.

GKK ŠIBENIK – SPLIT 79:77 (22:11, 19:17, 24:21, 6:22, 8:6)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 700
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Jelena Tomić (Zagreb) i Gordan Terlević (Kastav)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 3, Šarić, Andabaka, Badžim 25, Bašić 5, Blaće 2, Krajina 13, Vukičević 15, Paić, Španja 9, Vrkić, Petani 7. Trener: Jeronimo Šarin.
SPLIT: Subotić 12, I. Jukić, Kalajžić 4, Markulin 8, Filipović 8, Dijan 9, Matić 4, J. Jukić18, Vučić, Đugum 8, Ćubela 6. Trener: Ivica Skelin.

PIŠE: IVANA JURICA ( Sibenik.in)

Share: