Bitka za Baldekin pripala GKK Šibeniku: Šesto slavlje u sezoni za Šarinov sastav

  • 29. studenoga 2015.
  • Vijesti
  • 358 Views

‘Ši, ši, Šibenka’, ponovno se orilo Baldekinom nakon što su košarkaši GKK Šibenika upisali novu, prvu ovosezonsku pobjedu u gradskom derbiju. Bitka za Baldekin pripala je Šarinovu sastavu koji je slavio sa 79:74, a najveći dio posla odradili su u prvom dijelu kad su imali sjajan postotak šuta. Jolly JBS je prijetio u drugom dijelu, no, nije mogao protiv Badžima, Petanija i ostatka društva.

Na krilima sjajnog šuta (8/8 za dva, 3/6 za tri) Šarinova momčad brzo je preuzela vodstvo, koje je pred kraj prve četvrtine iznosilo i okruglih deset koševa (25:15). Postigli su više lakih koševa, Bašić je već do kraja desete minute upisao deset koševa, a Petani je imao četiri asistencije. No, Šibenčani su imali i čak šest izgubljenih lopti, dok su gotovo sve koševe za Jolly postigli Vraneš i Vrlika.

S plus osam (25:17) GKK Šibenika ušlo se u drugu četvrtinu. Tricama Gulama i Mrve Jolly JBS došao je na samo minus dva (25:27). Kod 28:32 Šarinova momčad napravila je seriju 10:0, Jolly je ponovno, kao i u nekim ranijim utakmicama, upao u crnu seriju pa se GKK Šibenik odvojio na 14 koševa prednosti – 45:31. U zadnje dvije minute poluvremena zabijaju samo Milačićevi igrači, koji tricom Gulama s istekom poluvremena smanjuju na minus šest – 45:39.

S dvije trice (Washington, Pavlović) vratio se Jolly JBS na samo minus dva (45:47) na otvaranju drugog dijela, no, brzo je prednost ponovno povećana, u dva je navrata s linije slobodnih bacanja pogađao Badžim za 54:45. Opet se Milačićevu sastavu dogodilo da duže vremena budu bez postignutog koša. Trgli su se pred kraj četvrtine, došli na minus četiri, ali Badžim ubacuje tricu i vraća na plus sedam, koliko je i na kraju treće četvrtine – 63:56.

Pred raj prvog dijela Blaće je zaradio četvrti prekršaj, a odmah u drugom dijelu na parket je ušao i Krajina koji je zadavao puno problema Jollyju. Dugo je na semaforu svijetlilo 63:67, nije bilo koša niti na jednoj strani, a onda je Washington polaganjem i s linije slobodnih bacanja smanjio na 66:67. Mrva je nakon dugo vremena donio prednost Jollyju, no, Badžim pogađa odmah tricu za buđenje tribina.

Uzvraća na identičan način i Gulam, ali opet pogađa Badžim za vodstvo svoje momčadi – 72:71. Iako je Šarinova momčad završnicu utakmica igrala bez Krajine, uspjeli su osigurati pobjedu. Jolly ponovno ne koristi napad za preuzimanje vodstva, Bašić pogađa s linije slobodnih bacanja za 71:74, ali ne koristi GKK Šibenik dodatni napad. No, Petani nešto kasnije pogađa slobodna bacanja za 72:76. Washington pogađa dva bacanja za 74:76, no, u zadnjem napadu ne pogađa tricu, da bi Petani na drugoj strani s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Roko Badžim s 21 košem bio je najefikasniji u pobjedničkoj momčadi, pratili su ga Bašić s 14, odnosno Petani i Vrkić s po 11 koševa. Na drugoj strani Washington je ubacio 20, Vraneš i Mrva po 12, a Gulam i Vrlika po 11.

JOLLY JBS – GKK ŠIBENIK 74:79 (17:25, 22:20, 17:18, 18:16)
Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 700
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Leo Roglić i Josip Jurčević (oba Split)
JOLLY JBS: Gulam 11, Gabrić, Pavlović 3, Mustapić, Kraljević 5, Vrlika 11, Vraneš 12, Mrva 12, Perković, Najev, Washington 20, Vladović. Trener: Damir Milačić.
GKK ŠIBENIK: Radovčić 7, Šarić, Andabaka, Badžim 21, Bašić 14, Blaće 2, Krajina 8, Vukičević, Paić, Španja 5, Vrkić 11, Petani 11. Trener: Jeronimo Šarin. 

Izvor: sibenik.in
Pise: Ivana Jurica

Share: