Novi Šibenik natjerao Euroligaša Darussafaku na ozbiljnu košarku do posljednje četvrtine

  • 21. rujna 2016.
  • Vijesti
  • 298 Views

Šibenska publika večeras je mogla uživati u pravoj košarkaškoj poslastici. Baldekin je ugostio novu, redizajniranu momčad GKK Šibenika, od koje se puno očekuje ove sezone te, sada već stare poznanike iz turske Darussafake, bratskog kluba ‘Narančastih”, koje s klupe vodi jedan od najboljih svjetskih trenera, David Blatt.

Bio je to pravi mamac za publiku, koja je ispunila šibenski hram košarke. Iz Istanbula je stiglo i vodstvo Dogus grupe, glavnog sponzora obaju klubova. Narančasti su se neloše nosili s Euroligašem koji ove sezone puca visoko u elitnom klupskom natjecanju. Pogotovo u prvoj četvrtini koju su gosti dobili sa šest poena razlike (21:27). Anzulović je, naravno, donio neke novitete u igri Šibenika. Na trenutke je to izgledalo dosta lijepo, poletno, brzo, što je zahtjevna šibenska publika nagradila pljeskom.

Jasno, treba još poraditi na dosta toga, valja uzeti u obzir i da su Halilović i Siriščević odradili tek par treninga sa svojom novom momčadi, dok Turkyilmaz zbog ozljede nije ni ulazio u igru. Kad sve sjedne na svoje mjesto, kad svi igrači dođu u optimalnu formu, vjerujemo da će to izgledati jako dobro. Što se tiče tijeka utakmice, Darussafaka je do poluvremena podigla svoju prednost na +14 (36:50). Drugi dio narančasti otvaraju vrhunski, igrom za sladokusce, pa su u 27. minut došli na – 4.

Glasni i neumorni Funcuti u tim su trenucima postali još glasniji. Šibenski navijači tada su istakli i transparent kojim su podsjetili na doprinos Krešimirovog grad u obrani domovine, a na kojem je pisalo ‘Šibenik je dušmanima pokazao svoje, vječno hvala i slava za naše heroje’. U posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 58:68. I u toj posljednjoj četvrtini Anzulovićeva je momčad izgledala jako dobro. U tim je trenucima na playu zaigrao Pandurić i to je radio jako dobro.

Šest i pol minuta prije kraja Šibenik je protiv Euroligaša bio na -6 (66:72). U tim posljednjim minutama Anzulović je na parket ubacio mlade snage, Radovčića, Andabaku, Šarića, Gulina i Paića, budućnost kluba s Baldekina, pa su Turci ponovno povećali prednost. Na koncu je završilo 72:89.

Ivanov je sa 17 poena bio najefikasniji u šibenskim redovima, Bašić je ubacio 12, Halilović 10, Petani 7, Badžim 6, Pandurić i Paić po 5, Radovčić 4, Gulin i Siriščević po 3. Kod Darussafake su najviše zabili Clyburn (17) i Harangody (14). Sibenski portal

Share: